Velikonja se vrača domov, po osmih letih znova v Gorici

Prva liga 7. Feb 201919:06 > 19:12
ND Gorica

Gorica bo v drugi del sezone vstopila z veliko okrepitvijo. V domači klub se vrača Etien Velikonja, ki z ekipo Nermina Bašića vadi že nekaj časa.

Velikonja se je pred dnevi v pripravljalnem obračunu z Dobom vpisal tudi med strelce. Goričanom je obljubil enoinpolletno zvestobo, vse skupaj pa je klub že uradno potrdil. Tridesetletnik se bo v drugem delu prvenstva, potem ko je bil vse od lanskega poletja brez kluba, na igrišča vrnil po novi poškodbi kolena. Le-ta ga je pred leti za nekaj časa že zaustavila tudi kot člana Gorice.

Za Etienom Velikonjo je sicer zanimiva nogometna pot, saj se je po uveljavitvi v dresu Gorice pridružil Mariboru, od koder se je najprej preselil na Otok h Cardiffu. Slednji ga je kasneje posodil v Rio Ave in Lierse, sredi leta 2016 pa se je znova vrnil v domovino in si nadel dres Olimpije. Pol leta kasneje se je pridružil turškemu Genclerbirligiju, nazadje pa je bil član nizozemskega prvoligaša Willem II, a si je po obetavnem začetku – na petih tekmah je dosegel tri zadetke – poškodoval koleno.

Velikonja je s 32 prvoligaškimi zadetki deseti strelec novogoriškega kluba.