Milanič: "Tako je slajše."

Prva liga 5. Dec 201610:36 > 10:46
sportklub

Mariborčani so se v soboto dolgo mučili z Rudarjem in na koncu vendarle prišli do nove zmage in nadaljevali tako serijo neporaženosti, kot serijo brez prejetega zadetka.

NK Maribor/Drago Wernig

Slovo od Ljudskega vrta za leto 2016 je bilo dramatično, a je bila zmaga zato toliko slajša. “Strinjam se, res je slajše, ko zmagaš na takšen način. V prejšnjih tekmah smo uživali v zadetkih, ki smo jih hitro dosegli, tokrat pa je bil tekmec bistveno boljši od prejšnjih. Morali smo se potruditi po najboljših močeh, čeprav smo delali napake pri določenih zadevah. Nismo uspeli povezati akcij na želen način, nekoliko nas je zmanjkalo, a so se fantje srčno borili in s svojo kvaliteto pripeljali tekmo do želenega razpleta,” je po tekmi povedal Darko Milanič.

Mariborčani so na zadnjih dveh tekmah povsem nadigrali nasprotnika, tokrat pa so se soočili z drugačnim srečanjem. Rudar je bil celo nevarnejši, a vijoličasti so tudi v tem primeru pokazali pravi obraz in dosegli pomembne tri točke v boju za končni cilj, naslov prvaka. “Ni nogomet, da kar tako premaguješ vsakogar in ga povoziš v prvih petnajstih minutah. Nogomet so tudi takšne zgodbe. V slačilnici smo se že pred tekmo pogovarjali o tem, da bodo hitra vodstva bolj izjema kot pravilo. Bilo je nekaj situacij, ki so med tekmo poskrbele za dodatno vznemirjenje, a sem zadovoljen z odzivom ekipe. Postajamo tekmovalni, pomembno je, da znamo ločiti različne trenutke v igri in se prilagoditi, ko gre nekoliko težje. Tokrat nismo bili povsem uspešni, nekaj dvobojev smo izgubili, kar je privedlo do naše nestabilnosti, nasprotnik pa se je opogumil in dvignil v igri. Še vedno pa smo imeli odgovor na vse. Delamo korake naprej tudi pri tem, da bi se znali pravilno odzivati ne glede na vmesne situacije in postati stroj za zmage.”

V vratih Maribora je spet blestel zimzeleni Jasmin Handanović, ki je s svojimi posredovanji goste spravljal ob živce, v napadu pa je svoj izvrsten instinkt za gol vnovič potrdil Luka Zahović. Oba je pohvalil tudi Milanič: “Jasmin je bil, kot že tolikokrat doslej, na res visoki ravni. Če smo prej govorili, da je obramba trdna in ji pri tem pomagajo ostali igralci, je bil tokrat naš vratar poleg strelca v glavni vlogi. Jasmin je odlično opravil svoj del, Luka pa je zadel iz težke situacije in potrdil iznajdljivost, željo po doseganju zadetkov. Vse skupaj, kar se dogaja, prinaša precej razlogov za veselje. Lepo je delati, ko je zavzetost takšna kot jo kažejo fantje in si ob tem še na igrišču nagrajen na primeren način.”

Mariborčane v zadnjem jesenskem krogu čakajo Domžale, a igralci se bodo najprej odpočili, saj jim je trener Milanič namenil prost dan.