Pol ducata golov v Stožicah, Olimpija prebolela Evropo

Prva liga 4. Avg 201921:07 > 21:39
Twitter

Aktualni državni podprvaki so slovo od evropskega poletja uspeli na hitro pozabiti in se dokopali do novih treh točk v sklopu državnega prvenstva. Z zmago nad Triglavom iz Kranja je četa Safeta Hadžića glavnim konkurentom za naslov, Mariboru, po štirih krogih pobegnila na sedem točk naskoka.

Srečanje pred okoli 1800 gledalci v Stožicah se sicer ni začelo ravno po okusu zeleno-belih, saj so Gorenjci v 15. minuti po protinapadu povedli prek novinca v PLTS, Španca, Victorja Aliage.

V nadaljevanju se je “plesalo” bo taktih Anteja Vukušića in Luke Menala, ki sta “terorizirala” obrambo Triglava, prvi z iznajdljivostjo v sredini, drugi pa je bil nerešljiva uganka na desnem boku.

Vukušić je v 20. minuti poskrbel za izenačenje, potem ko je lepo vtekel za hrbet obrambnih igralcev iz Kranja in izkoristil prodorno žogo Menala z desne. Štiri minute kasneje je po lepi individualni akciji Olimpijo Dalmatinec povedel v vodstvo, potem ko je z visoko nogo žogo dvignil čez branilca, potem pa jo usmeril ob levi strani Luke Čadeža.

Najbolj razpoložen “zmaj” je bil v prvem polčasu vsekakor Menalo, ki je v 30. minuti krenil v samostojni prodor po desni in žogo “zatlačil” pod prečko za 3:1. To je bil tudi rezultat prvega polčasa.

V dinamičnem nogometu je publika uživala tudi potem, ko sta se ekipi vrnili na zelenico. Triglavani so v 55. minuti po lepem strelu Davida Tijaniča znižali na 3:2, že štiri minute kasneje je semafor kazal 4:2.

Po kotu je bil mladi vratar Čadež v svojem petmetrskem prostoru neodločen, kar je izkoristil Macky Bagnack, podaljšal do Maria Jurčevića, ta pa je žogo pahnil v prazen gol. Velja poudariti, da obstaja nekaj sodnikov, ki bi tu verjetno piskali prekršek nad vratarjem.

Napadi Olimpije niso jenjali, najbolj ustvarjalen spredaj je bil Endri Cekici, ki je v 68. minuti iz prostega strela močno sprožil po sredini, njegov projektil je Čadež s skrajnimi napori odbil, Vukušić pa odpadka ni najbolje sprejel.

Proti koncu je ritem nekoliko upadel, nekaj več je bilo postopanja, posledično so priložnosti izostale in tako se je srečanje končalo s 4:2. Olimpija je spet zavzela vrh razpredelnice (10 točk), drugi je Aluminij (8 točk), Triglav je s šestimi točkami tretji.

V soboto Triglav doma gosti Muro, Olimpija pa gre na nedeljsko gostovanje v Velenje.