Olimpija predstavila že tretjega novinca

Prva liga 30. Dec 201615:33 > 15:37
NK Olimpija/SPS

Romun Alexandru Cretu je tretja okrepitev Olimpije v zimskem prestopnem roku. Nekdanji član romunskega prvoligaša CSM Politechnica Iasi je z Ljubljančani podpisal 3,5-letno pogodbo.

Uvodni vtisi ob prihodu v Ljubljano so več kot pozitivni. Prispel sem v klub z bogato tradicijo in izjemnimi navijači, ki znajo pričarati pravo nogometno vzdušje. Z Olimpijo želim ubraniti naslov državnega prvaka in kasneje čim uspešneje predstavljati naš klub v evropskih kvalifikacijah. V slovenski prestolnici želim pustiti globok pečat in, če bo kot posledica dobrih iger v prihodnosti prišla na moj naslov kakšna zanimiva ponudba, bi se želel preizkusiti v eni od močnejših evropskih lig,” je po podpisu pogodbe z zmaji dejal Alexandru Cretu. Leta 1992 rojeni in 189 centimetrov visoi Romun je po osnovni nogometni izobrazbi vezist, lahko pa zaigra tudi na položaju osrednjega branilca.

Ni skrivnost, da smo Alexandruja spremljali že dalj časa. Osebno sem se večkrat uspel prepričati v njegove nogometne odlike – v prvi vrsti ga krasijo hitrost, kar je precej nenavadno za tako visokoraslega nogometaša, agresivnost in odlična igra z glavo. Splošno gledano gre za profil igralca, ki smo ga iskali vse od uvodnega dne, ko sem prišel v klub. Verjemite, da bo kmalu potrdil moje besede in postal zelo pomembna okrepitev za Olimpijo,” športni direktor zeleno-belih Ranko Stojić ni skrival navdušenja nad novo okrepitvijo.