Mitrović: Prestop v Torino je že stvar preteklosti

Prva liga 13. Jan 201714:30 > 14:38
NK Olimpija/SPS

Svet mu je ležal pred nogami. Pred njim je bil prestop v Torino, nasmihal se mu je debi v dresu slovenske reprezentance, nato pa mu je načrte prekrižala poškodba ahilove tetive, ki ga je za osem mesecev oddaljila od nogometnih zelenic, a Nemanja Mitrović obljublja, da se bo vrnil še močnejši.

Bil sem pred podpisom pogodbe s Torinom, toda to je že stvar preteklosti. Podobno kot poškodba, ki sem jo s pomočjo napornega dela, disciplinirane individualne vadbe in ob pomoči strokovnjakov za rehabilitacijo po hudih poškodbah uspel sanirati. Moje zadovoljstvo v tem trenutku ne bi moglo biti večje,” je z nasmeškom na obrazu v pogovoru za uradno spletno stran Olimpije dejal Nemanja Mitrović, ki se je razveselil začetka priprav na spomladanski del sezone: “Imeli smo dovolj časa za počitek. Pred nami pa so pomembni izzivi, s katerimi se bomo precej laže soočili, če bomo povsem pripravljeni pričakali uvodno tekmo spomladanskega dela, ko gostujemo v Ljudskem vrtu.”

Huda poškodba ahilove tetive, ki ga je iz nogometnih igrišč oddaljila za dolgih osem mesecev, mu ni odvzela volje. “Ravno nasprotno, želel sem se vrniti še močnejši, zato verjamem, da bom spomladanski del dočakal v zelo dobri formi,” je odločen 24-letni branilec: “Nekih posebnih psiholoških ovir nisem imel oziroma čutil. S tem sem opravil že takoj na začetku, ko sem izvedel, kaj me pravzaprav čaka. Če želiš uspeti v vrhunskem nogometu, potem moraš biti pozitivno naravnan. V nasprotnem primeru je bolje, da se prenehaš ukvarjati z resnim športom.”

Ranko Stojić je že v prvih dneh zimskega prestopnega roka v Ljubljano pripeljal nekaj novih igralcev, ki bodo še dodatno zaostrili konkurenco v ekipi Luke Elsnerja. “Skupaj smo komaj štiri dni, zato bili bilo zelo nehvaležno karkoli povedati oziroma napovedovati. Dejstvo je, da so vsi zelo dobri fantje, in glede na predhodne klube, v katerih so igrali, lahko z optimizmom zremo k nadaljevanju sezone. Posamična kakovost bo prišla do izraza le v primeru odličnih kolektivnih izvedb. Najpomembneje pa je, da se karseda najbolje pripravimo in brez večjih težav vstopimo v boj za ubranitev najprestižnejše lovorike pri nas,” je odločen Mitrović.