"Otrok Maribora" Mihelič se vrača v Ljudski vrt

Prva liga 17. Jan 202010:43 > 10:50
NK Maribor/Grega Wernig

Mariborčani priprave nadaljujejo v Moravskih Toplicah, kjer bo Darko Milanič lahko računal tudi na Reneja Miheliča, ki se v Ljudski vrt vrača po slabih desetih letih.

Rene Mihelič se po slabih desetih letih vrača v Ljudski vrt. “Proizvod naše nogometne šole, nekdanji kapetan, ki je vodil moštvo do vrnitve čustvenega naslova v Ljudski vrt leta 2009, je znova doma. V članskem moštvu je debitiral, ko je bil star 17 let, 2 meseca in 54 dni, po petih sezonah v poletju 2010 prestopil k portugalskemu Nacionalu in vijol’čno zgodbo v prvem mandatu zaključil pri številkah 173 tekem/25 golov,” so ob njegovem povratku zapisali na uradni spletni strani Maribora.

Mihelič je prva okrepitev zasedbe Darka Milaniča po nekaterih odhodih. “V klubu smo analizirali trenutno situacijo in ocenili, kaj še narediti, da bi povečali konkurenco v moštvu. Potrebujemo dodatne izkušnje in značaj, da v kriznih trenutkih tekme ohranimo zbranost, kvaliteto. Prepričan sem, da ima Rene vse to. Igral je v odličnih ligah, pridobil dragocene izkušnje. Je otrok Maribora in za takšne so vrata vedno odprta,” je pojasnil športni direktor Zlatko Zahović.