Velikonja je odšel, ker smo imeli preveč napadalcev

Prva liga 7. Feb 201719:33 > 19:42
NK Olimpija Ljubljana

Športni direktor Olimpije je pojasnil, zakaj je klub prodal Etiena Velikonjo, ki je poleti v Ljubljano prišel kot najbolj zveneča okrepitev.

NK Olimpija/Facebook

Navijači Olimpije niso zadovoljni z odhodom Etiena Velikonje v Turčijo, predvsem zato, ker so mnenja, da bi Primorec v nadaljevanju sezone zmajem lahko pomagal v boju za naslov prvaka. Olimpija je z njim zaslužila 400 tisoč evrov, nekdanji reprezentant pa je že na debiju v dresu Genclerbirligija dosegel gol in priigral najstrožjo kazen, kar je še dodatno razjezilo tiste, ki so nasprotovali njegovi prodaji.

Zdaj se je oglasil športni direktor Olimpije Ranko Stojić, ki je podal razlog, zakaj je moral Velikonja oditi. “Jeseni smo imeli na nekaterih položajih občutno preveč nogometašev, tudi v napadu. Logično je, da je nekdo moral oditi, do zadnjega pa smo se odločali med Velikonjo in Benkom. Slednji je prejel dobro ponudbo iz tujine, ki pa jo je zavrnil. Težje je prodati nekoga, ki je star 33 let, kot pa 28-letnika, zato je pač moral oditi Velikonja. Ne moremo imeti kar štirih centralnih napadalcev, sploh ob takšnih plačah,” je objasnil Stojić.