Olimpija z dvignjenimi glavami v Kidričevo

Prva liga 3. Mar 202014:13 > 14:16
NK Olimpija Ljubljana

Razpoloženje med zmaji pred tekmo 24. kroga državnega prvenstva, na kateri se bo Olimpija v gosteh pomerila s tretjeuvrščeno ekipo Aluminija je spet optimistično in v znamenju želje po novi zmagi in vrnitvi zmagovalnega vzdušja v Stožice.

Na včerajšnjem treningu je trener NK Olimpija Safet Hadžić povedal, da so se veliko pogovarjali o vzrokih padca na preteklih tekmah in da obstaja polno zaupanje znotraj moštva in zavest o pomenu tokratne tekme.

“Gledano statistično smo imeli kote, 20 strelov na gol in podobno, ampak zmaga je tista, ki daje moč. Ne glede na vse moramo razmišljati pozitivno. Zmaga lahko prinese veliko in vsekakor bomo proti Aluminiju poskusili narediti vse, da se krivulja obrne navzgor,” je dejal Hadžić.

Trener zmajev se zaveda, da ekipa ni izkoristila vseh priložnosti, hkrati pa pove, da v zadnjih treh kolih nista bili dosojeni 2 upravičeni enajstmetrovki v korist zmajev. To so stvari, ki lahko spremenijo potek igre in če bi bili dosojeni, se mogoče nebi pogovarjali o “krizi Olimpije”.”

O tem, da se bo Olimpija zelo kmalu vrnila na zmagovito pot je prepričan tudi branilec Miral Samardžić“Ohranjamo dobro vzdušje v ekipi, ne glede na rezultate. Vsaka tekma je težka, to kaže tudi 5 remijev v preteklem krogu. Vsak lahko premaga vsakega. Kljub temu pa gremo na Kidričevo po tri točke. Na igrišču bomo dali svoj maksimum in potem bomo videli kakšen bo izplen.” Doda še: “Aluminij je kompaktna ekipa, a čas je da začnemo igrati našo igro.”

Safet Hadžić za današnjo tekmo ne računa na poškodovana igralca Lupeto in Jurčevića, tekmo bo zaradi rumenih kartonov izpustil tudi Luka Menalo.