Večer: Saša Gajser na klopi Maribora do konca sezone?

Prva liga 27. Mar 202010:41 > 11:50
NK Maribor

Med epidemijo koronavirusa so v nogometnem klubu Maribor ostali brez trenerja Darka Milaniča in športnega direktorja Zahoviča. Klubsko vodstvo se po prekinitvi PLTS še ni odločilo, kdo bo nasledil dvojec, ki je spisal najuspešnejše obdobje vijoličastih v zgodovini.

  Po odstopu Milaniča se je Zahovič odločil, da bo njegovo mesto začasno zasedel pomočnik trenerja Saša Gajser, vlogo pomočnika pa bo prevzel Oliver Bogatinov, do takrat strokovni vodja mladinske šole. Prav Gajser je v intervjuju za Večer razkril, kdo bi naj bil mariborski trener do konca letošnje sezone.

Informacije so, da bo trenutna ekipa, v kateri so ob meni in fizioterapevtih še pomočnik Oliver Bogatinov, trener vratarjev Mitja Pirih, trener Milan Vulović in kondicijski trener Marko Borko, vodila moštvo do konca sezone. Pripravljen sem prevzeti odgovornost. Če se bo klub odločil drugače, pa bom tudi sprejel,” razkriva Gajser.

Odgovor napoveduje, da bodo letošnjo sezono do konca speljali Milaničevi pomočniki, torej strokovni štab, ki ga je že pred leti izbral Zlatko Zahovič. Če upoštevamo trenutno situacijo, to niti ni tako nepričakovana poteza, se pa poraja vprašanje, kako zelo bo všeč mariborskim navijačem. Kljub temu pa moramo biti pri napovedanju prihodnosti previdni, saj je Gajser v odgovoru vseeno pustil priprta vrata za drugačno odločitev upravnega odbora.