Olimpija po treh krogih ostaja brez zmage

Prva liga 20. Sep 202020:50 > 20:55
NK Olimpija/Twitter

Agonija ljubljanske ekipe se nadaljuje. Potem ko so med tednom izpadli iz kvalifikacij evropske lige, tudi v domačem prvenstvu še čakajo na zmago. Po dveh remijih so tokrat doživeli poraz v Kidričevem proti Aluminiju, ki je bil boljši z 1:0.

Olimpija je tekmo spet začela z odmevnima okrepitvama v napadalnem delu, Đorđejem Ivanovićem in Andresom Vombergarjem, kljub temu pa si v prvem polčasu ni priigrala odmevne priložnosti.

Precej konkretnejši so bili domači, ki so trikrat ogrozili Žigo Freliha v ljubljanskih vratih. Prvi je do strela v ugodnem položaju prišel Nemanja Jakšić v 14. minuti, a bil precej nenatančen, v 29. minuti je Tilen Pečnik prodrl po levi strani in zadel drugo vratnico, v 37. pa je David Flakus Bosilj prav tako zgrešil iz ugodnega položaja malce na desni strani kazenskega prostora.

Takoj po začetku drugega polčasa so domači izigrali ljubljansko obrambo, do strela je najprej prišel Mihael Klepač, a je bil Frelih na mestu, odbito žogo pa je daleč mimo vrat poslal Flakus Bosilj.

V 53. minuti je bilo bolj vroče tudi v kazenskem prostoru Kidričanov, ko je Denis Šme streljal, Luka Janžekovič pa je žogo odbil. Zatem so domači “počistili” še pred golovo črto. Pozneje je z glavo malce previsoko meril še Miral Samardžić, na drugi strani pa Marcel Čermak ob strelu z roba kazenskega prostora.

V 66. minuti je Ante Vukušić, ki je prišel s klopi, zgrešil s strelom z desne strani, v 72. minuti pa so domači povedli. Izigrali so domačo obrambo Čermak je podal z leve strani pred vrata, kamor je pritekel Jure Matjašič in jo potisnil v mrežo. V 83. minuti je na drugi strani nevarno meril Timi Max Elšnik, a je ostalo pri vodstvu domačih.

So pa gosti v 90. minuti ostali brez Samardžića, ki je zaradi udarca s komolcem v skoku dobil drugi rumeni karton in moral z igrišča.

Aluminij bo v 5. krogu v soboto gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Domžale.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore