Elsner adijo, vrača se Pušnik

Prva liga 9. Mar 201712:00 > 12:10
sportklub

Govorice so se uresničile. Luka Elsner je preteklost Olimpije. Zmaji bodo zaostanek šestih točk za Mariborom na lestvici PLTS lovili z novim starim trenerjem Marijanom Pušnikom, ki je že tretji trener Ljubljančanov v letošnji sezoni.

sportklub

V prostorih NK Olimpija je bilo tudi tokrat vroče, saj se iz vročega trenerskega stolčka poslavlja Luka Elsner, potem ko na začetku spomladanskega dela ni uspel združiti kopice novih nogometašev s tistimi, ki so bili že v klubu in z dvema zaporednima porazoma proti Mariboru (0:1) in Rudarju (2:4) povečal zaostanek za vodilnim Mariborom, ki pa je v spomladanski del vstopil brez večjih preglavic.

Eden izmed razlogov za prekinitev pogodbe z Elsnerjem naj bi bil tudi nesporazum glavnega trenerja s športnim direktorjem kluba Rankom Stojićem, saj je slednji med nedeljsko tekmo v Stožicah iz klopi dajal igralcem navodila, kar je trenerjeva naloga.

To je v letošnji sezoni že druga trenerska zamenjava pri Olimpiji, saj so Zmaji vstopili v prvenstvo z Rodolfom Vanolijem, ki ga je nato na klopi septembra lani zamenjal Elsner. Zdaj pa je dolgoletnega stratega Domžal na klopi Olimpije nasledil Marijan Pušnik, ki je ekipo vodil že v prvi polovici lanske sezone, a ga je nato Mandarić odslovil skupaj s Stojićem. Olimpija bo sezono tako nadaljevala s strokovnim kadrom, s katerim je vstopila v sezono 2015/2016.

Pušnik je ob imenovanju za novega trenerja povedal: “Rad bi se zahvalil predsedniku in športnemu direktorju za izkazano zaupanje. Trenirati državnega prvaka je izziv, zato sem brez razmišljanja sprejel ponudbo. Moja prva zgodba v Ljubljani ni bila zaključena. Vem, da stvari niso idealne, moštvo ima veliko prostora za napredek. Temelji so dobro postavljeni, Luka je dobro delal.”

Milan Mandarić je na novinarski konferenci dejal, da so cilji jasni:Zelo enostavna situacija. Ni nobenega kaosa. To so normalne stvari, ki se dogajajo v športu. Imamo plan, da se vrnemo na pravo pot. Vrnili smo trenerja, ki želi biti del Olimpije. Del prave Olimpije. Luko Elsnerja zelo spoštujem, ampak morali smo reagirati. Ne glede na to, da je lani odšel, smo ugotovili, Olimpija potrebuje Marijana Pušnika. Pri Olimpiji imam samo en cilj. Olimpija mora biti prva, v regiji pa prepoznavna. Želimo boljšo, organizirano igro.