O tem razmišlja že nekaj let, a ni še prišel ta čas

Nogomet 24. Jun 20219:00 > 15. Jul 2021 21:47 0 komentarjev
Izkušeni Andraž Kirm bo Bravu pomagal tudi v prihodnji sezoni. Foto: NK Bravo

Bravo je pred nekaj dnevi potrdil, da izkušeni Andraž Kirm ostaja del njegove sredine. Ne samo kot igralec, skrbel bo tudi za individualno delo z mlajšimi nogometni upi. "Čeprav se v pretekli sezoni dolgo ni vedelo, kje bomo pristali, menim, da smo imeli dobro sezono, igrali smo solidno, velikokrat pa nas dobra igra na koncu ni nagradila s točkami. Na koncu se je vse sestavilo, lahko smo zadovoljni," nam je zaupal vedno dobro razpoložen izkušeni nekdanji slovenski reprezentant.

Bravo je v tistem posebnem zadnjem krogu pretekle sezone Prve Lige za neposredni obstanek med elito udaril z Aluminijem, Taborom Celjem in Koprom ter po zmagi nad Olimpijo (3:0) skočili na peto mesto. Želja kluba je narediti korak naprej, a Kirm ostaja previden.

“Prvi cilj je še vedno obstanek, a tako kot vsi klubi, si tudi mi želimo narediti korak naprej. Želimo postati stabilen prvoligaš, ki proizvede veliko mladih igralcev in jih nato proda. Nenazadnje klubi od tega živijo v Sloveniji,” še pove ob Luki Žinku s 36 leti drugi najstarejši član ekipe.

Z izjemno Mustafe Nukića, ki šteje 30 pomladi, so preostali fantje pri Bravu stari okoli 20 let ali nekaj let čez. A Kirm pravi, da se sam ne počuti kot mentor. “Res se ne, mogoče drugi name gledajo drugače. S fanti se razumem, smo super klapa, res je, da se kdaj nasmejim tem golobradim fantom in njihovim ‘težavam’ pri 20 letih, drugače pa je vse tako, kot mora biti. Ne počutim se tako starega, kot sporočajo leta,” se nasmeji nekdanji slovenski reprezentant, ki je za Slovenijo zbral 71 nastopov in dosegel šest zadetkov.

Počuti se super, a ve, da ni več najmlajši

Kirm še vedno čuti, da lahko ekipi nekaj da, da se lahko po igrišču enakovredno podi in kosa s 15 let mlajšimi fanti. “Če bi mislil drugače, ne bi bil več tukaj,” poudarja, a tudi doda, da že nekaj časa razmišlja tudi upokojitvi in se nanjo psihično pripravlja, a ni še čas.

Andraž Kirm je k Šiškarjem prišel januarja 2019, ko je bil Bravo še drugoligaš. V pretekli sezoni je odigral 20 tekem in v skoraj 1000 minutah igre prispeval podajo.

“Že nekaj let se mi na vsake toliko v glavo prikradejo te misli. Prihajam v ta leta, ko bo treba počasi odstopiti mesto mlajšim, tega se še kako dobro zavedam, a zaenkrat še ni prišel ta čas.. Počutim se povsem v redu, uživam v igri, tudi fizično sem dobro pripravljen, dokler bo tako, zakaj ne…”

Upa na zanimivo sezono z veliko norimi tekmami

Bravo je ravno v sredo odigral prvo pripravljano tekmo z Radomljami, ki se je končali z remijem (2:2), Kirm pa se veliko bolj kot pripravljalnih tekem že veseli začetka sezone. “Vemo, da so priprave tista baza, ki potem odloča o tem, kako uspešen si. Če se bomo dobro pripravili, nam bo veliko lažje, a sam že komaj čakam, da se sezona ponovno začne,” pove Kirm, ki o željah pred sezono ni želel govoriti.

“Glede na lansko sezone, si ne bi upal ničesar napovedovati. Upam, da nam bo nova sezona ponudila z veliko noro dobrimi tekmami, v katerih bodo gledalci uživali. To je tisto, kar tudi šteje, če ni akcije in zadetkov, za zunanje opazovalce vse skupaj ni tako zanimivo. Dobre predstave so nagrajene tudi s kakšnimi ponudbami iz tujine in kakšnim vpoklicem v reprezentanco. Le tako se lahko liga razvija in promovira,” je prepričan izkušeni Kirm.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!