Avstrijska “petarda” v mreži Maribora

Nogomet 23. Sep 202219:52 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Maribora so med reprezentančnim premorom odigrali prijateljsko tekmo z graškim Sturmom in klonili s kar 1:5.

Slovenski prvaki v obdobju, v katerem imajo glavno besedo reprezentance, ne počivajo. V Avstriji so odigrali s avstrijskim prvoligašem Sturmom in visoko izgubili. Že ob polčasu so vijolični zaostajali s 4:0, na koncu pa je bilo 5:1 v prid avstrijske ekipe.

Edini zadetek za Maribor je dosegel Rok Sirk, za Sturm pa zanimivo tudi nogometaš s priimkom Borković, ki je slovenskim ljubiteljem nogometa znan zaradi videa na Youtubu “naj komentator”, ki sliši na ime Anton Borkovič.

Maribor je v Avstriji igral brez reprezentantov (Sikošek, Antolin, Vipotnik, Pridgar) ter številnih poškodovanih (Jug, Milec, Watson, Pihler, Koderman, Šturm in Tolić), Sturm pa ni mogel računati na Slovenca Tomija Horvata in Jona Gorenca Stankovića, ki sta bila vpoklicana v slovensko člansko izbrano vrsto.

Sturm – Maribor 5:1 (4:0)

Strelci: 1:0 Oroz (22), 2:0 Bøving (23), 3:0 Borković (26), 4:0 Kiteishvili (38, 11m), 4:1 Sirk (79, 11m), 5:1 Lang (81)

Postavi:

Maribor: Bergsen (46′ Zalokar), Mitrović (61′ Uskoković), Uskoković (30′ Laušić), Šoštarič Karič (46′ Brnić), Guerrico, Vidaković, Dizdarević (46′ Božičković), Čuk (40′ Žinič), Božić (61′ Repas), Kronaveter (30′ Rafiu), Baturina (30′ Sirk)

Sturm Graz: Schützenauer, Borković, Prass, Ajeti, Kiteishvili, Bøving, Demaku, Oroz, Ingolitsch, Schnegg, Ljubić. Igrali so še: Marić, Sarkaria, Komposch, Schendl, Stückler, Lang, Nelson

Vsi zadetki na tekmi med Sturmom in Mariborom:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje