Če bi to vedel pred petimi leti, bi bilo vse drugače

Nogomet 15. Jan 202418:00 1 komentar
Nik Kapun se je končno znebil zdravstvenih težav. FOTO: Aleš Fevžer.

Pogovarjali smo se z Nikom Kapunom, ki je pred leti navduševal v zvezni vrsti Olimpije skupaj z Miho Zajcem. Toda medtem ko je kariera drugega poskočila v višave, so 30-letnika, ki je v Ljubljani zdržal kar devet sezon, ustavile poškodbe. Trenutno se mora zadovoljiti z drugo ligo.

“Trenutno sem brez kluba. Z Grosupeljčani sem se dogovoril za sodelovanje za dva meseca, do konca sezone. Zdaj iščem nov klub. Nekaj se dogaja, a še nič specialnega. O Domžalah sem prebral tudi jaz, a se z njimi nisem dogovarjal. Ne vem, od kje ta informacija,” nam je prejšnji teden povedal Nik Kapun, ki je, potem ko je končal enoletno sodelovanje z latvijsko Liepajo, v prvi polovici sezone igral v drugi slovenski ligi za Brinje iz Grosupljega.

Medtem smo izvedeli, da bo tudi v drugi polovici sezone ostal v drugi slovenski ligi. Je tik pred podpisom pogodbe z novomeško Krko, a nam tega pred nekaj dnevi še ni izdal. Je pa povedal, da je že nekaj časa zdrav in se počuti odlično.

Odkar sodeluje z zdajšnjim osebnim trenerjem, nima več težav

“Lahko potrkam na les. Odkar sem šel v Latvijo, sodelujem z osebnim trenerjem, s katerim sem maksimalno zadovoljen. Od takrat sem leto in pol v pogonu. Izpustil nisem niti enega treninga,” je zadovoljno ugotovil Ljubljančan, ki je v zadnjem desetletju zaradi težav s kolenom počival kar dve leti in pol. Najhuje je bilo v letih 2019 in 2020, ko je bil brez nogometa v kosu kar leto in pol.

“Morda bi leto, dve nazaj še kaj obžaloval, saj kariera ni takšna, kot so napovedovali, ampak sem se zdaj sprijaznil s tem. Vse je za nekaj dobro. Očitno je moralo biti tako. Če bi pet let nazaj sodeloval z ljudmi, s katerimi sodelujem zdaj, bi verjetno zbral vsaj sto tekem več. V to sem prepričan,” se je zazrl v preteklost.

V družbi Mihe Zajca (in Nemanje Mitrovića). FOTO: Aleš Fevžer.

Z Miho Zajcem je še danes velik prijatelj

Pomnimo ga predvsem iz obdobja nove Olimpije, ko je v Stožice prišel Milan Mandarić in so se Ljubljančani začeli potegovati za lovorike. Takrat sta blestela skupaj z Miho Zajcem, ki zdaj že vrsto let igra na vrhunski evropski ravni in je dolgoletni slovenski reprezentant. O zvezdniku turškega velikana Fenerbahčeja ima zelo dobro mnenje.

“Konstantno sva v stikih. To je nogometaš in človek, s katerimi sem si najbolj blizu od vseh, ki so odšli v tujino. Imava super odnos. Cenim in spoštujem ga kot nogometaša in prijatelja. Ne morem ga prehvaliti,” je o leto mlajšemu nekdanjemu soigralcu iz Olimpije povedal Kapun.

Slavje po tekmi v Velenju najlepši trenutek v življenju

Sam je bil član Ljubljančanov od leta 2013 do predlani, ko je po devetih letih zapustil Stožice. “Vse živo smo dali skozi. Od Izeta Rastoderja, pa do Milana Mandarića in tako naprej, ampak spomini so zelo lepi. Najlepše imam na prvo polovico sezone pod vodstvom Marijana Pušnika, ko smo igrali res lep nogomet in se je stadion polnil. Tudi na tekmo proti velenjskemu Rudarju je prišlo pet tisoč ljudi. Olimpija je bila v mestu zelo priljubljena. Dvakrat smo bili prvaki. Ponosen sem, da sem bil del te zgodbe. Lepo je bilo. Olimpija mi je veliko dala,” pravi vezist, ki je za Olimpijo odigral 194 tekem in z njo osvojil štiri lovorike. Dvakrat je bil državni, dvakrat pa pokalni prvak.

Za Olimpijo je dosegel 18 golov. FOTO: Aleš Fevžer.

“Slavje po tekmi v Velenju, kjer smo si tudi teoretično zagotovili naslov prvaka, je moj najlepši spomin iz Olimpije. Pa potem proslava v centru Ljubljane, pred Namo, ko so ljudje stali na avtobusnih postajah. Neprecenljivi spomini. To je verjetno moj najlepši trenutek ne samo pri Olimpiji, ampak v nogometni karieri nasploh. Mogoče bi celo lahko rekel, da je to najlepši trenutek mojega življenja,” se je na konec sezone 2015/16, ko je Olimpija po dolgih letih čakanja postala prvak, spomnil Kapun.

Olimpijo sicer še vedno nosi v srcu. “Ko sem prvič odšel v tujino, v Latvijo, sem ugotovil, koliko mi pomeni. Spremljal sem njene tekme, bil na tekočem z vsem. Olimpija je še vedno moj klub. Morda jo zdaj spremljam malo manj, a vidim, da se spet dogajajo stvari, ki si jih tak klub ne zasluži. Upam, da se stanje končno enkrat stabilizira, predvsem pa si želim, da bi se začele Stožice polniti,” je za konec še povedal Kapun.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje