“Če bi bili prevaranti, bi prodali Vidovška, Sešlarja …”

Nogomet 6. Mar 202321:35 > 21:38

Športni direktor Olimpije Goran Boromisa je kot gost v oddaji Pod prečko komentiral kazen Evropske nogometne zveze (UEFA), ki je Zmaje zaradi finančne nediscipline kaznovala s 100 tisoč evri denarne kazni ter ji izdala zadnje opozorilo pred izključitvijo iz njenih tekmovanj.

“Pred novim letom se je pisalo, kako nam bodo vzeli točke, kako bomo izpadli v peto ligo. Govorili so, prodati boste morali vse, samo, da preživite, a na današnji dan je vse poplačano. Vse. Uefino kazen še ne morem komentirati, a če pride do nje, bodo plačali tudi to,” je mirno dejal športni direktor Olimpije.

“O kakšni destabilizaciji ni govora. Uprava je to dokazala. Vsi igralci so plačani, tako za nazaj kot bodo tudi naprej. Stvari so zelo enostavne,” je dodal.

V javnosti se je nabralo veliko negativizma, v oddaji so se dotaknili tudi tistega famoznega prevoza z avtobusom, a Boromisa je mnenja, da si klub, kot je Olimpija, in igralci zaslužijo malce več kredita. “Ni lahko plačati starih dolgov, prevzeti klub in reševati sprotne stvari. To veliko stane, a zdaj smo pokazali, da gremo tako organizacijsko kot finančno v pravo smer. In nikakor ne drži, da ni denarja, da smo prevaranti. Če bi bilo to res, bi prodali Vidovška, Elšnika, Sešlarja, Ratnika, Doffa, Rui Pedra …, a nič od tega se ni zgodilo.”

Vse to dokazuje, da želi Olimpija zadržati ekipo in nekaj narediti v Evropi. Poskušali se bodo uvrstiti vsaj v konferenčno ligo. “V vsakem klubu so težave, kje jih ni, a stanje je stabilno, to dokazuje tudi lestvica,” je še pristavil in pomiril navijače vodilne ekipe Prve Lige Telemach.