Sankcije za incident na Bonifiki, huda kazen za Riero

Nogomet 6. Mar 202315:15 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Nogometna zveza Slovenije je trenerju Olimpije izrekla kazen za nešportno vedenje na prvenstveni tekmi zmajev proti Kopru na Bonifiki prejšnji konec tedna.

NZS sporoča, da bo moral strateg Olimpije mesto vodje strokovnega štaba še za dve tekmi prepustiti drugemu.

Naj spomnimo, Riera je 25. februarja, na gostovanju Olimpije v Kopru proti klopi “kanarčkov” po tekmi uperil kar nekaj ostrih besed in menda člane obalne ekipe žalil tudi v hodniku, ki vodi proti slačilnicam. Krovna organizacija mu je zaradi tega naložila kazen. Moštvo Olimpije je proti Radomljam v soboto spremljal pomočnik trenerja, Pablo Remon Arteta.

“V skladu s 16. členom DP se izreče kazen, in sicer kazen prepovedi dostopa do garderob in tehničnega prostora na treh tekmah. Albert Riera je eno tekmo prepovedi odslužil že na tekmi 25. kroga 1. SNL, Olimpija Ljubljana : Kalcer Radomlje, dne 4. marca letos,” so javili s sedeža NZS.

Predstavnik Kopra Anto Guberac zaradi ekscesa na tekmi 24. kroga proti Olimpiji, ki se je na Bonifiki končala z zmago gostujoče zasedbe z 1:0, prav tako na naslednjih treh tekmah nima pravice vstopa na stadion. Zaradi nešportnega in neetičnega ravnanja bo moral plačati kazen v višini 1500 evrov, je v sporočilu za javnost zapisala NZS.

Klub kazen ponižno sprejema

Kazen za Riero so pri Olimpiji, sicer vodilni ekipi Prve Lige Telemach, sprejeli z naslednjimi besedami: “V upanju, da se nešportno vedenje ne ponovi, se NK Olimpija vsem akterjem opravičuje za nastalo situacijo in sprejema zgoraj navedeno kazen. Le to bo glavni trener odslužil in veselimo se, da ga kmalu spet vidimo na zelenici.”

NZS je FC Koper pred tem kaznovala s 300 evri globe zaradi neprimernega obnašanja dveh oseb.

Olimpija bo naslednje ligaško srečanje odigrala v nedeljo, 12. marca, doma proti Domžalam. Še prej zmaje med tednom čaka pokalni obračun z Nafto. Riera se na klop torej vrača 15. marca na gostovanju v Celju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!