Celjani se ne šalijo, pripravljajo novo prestopno bombo

Nogomet 7. Jul 202114:38 > 15:42
Tamar Svetlin
Olimpija gosti Domžale.

Tamar Svetlin, veliki up slovenskega nogometa, je očitno že odigral zadnjo tekmo za NK Domžale. Že jutri se bo verjetno odločil, kje bo nadaljeval svojo nogometno pot, kot vse kaže, pa se seli v NK Celje.

NK Domžale ima za Tamarja Svetlina na mizi dve ponudbi, obe so Domžalčani pripravljeni sprejeli. Zdaj je na potezi 19-letni vezist.

Prva ponudba prihaja iz poljske prve lige, a nam imena snubca še ni uspelo izvedeti, veliko bolj zanimiva pa je druga, prihaja namreč iz Slovenije.

Ne iz NK Maribor ali NK Olimpija, kamor po navadi znotraj slovenskega prostora prestopajo najboljši nogometaši, ampak iz NK Celje, kot nam je uspelo izvedeti iz zanesljivih virov.

Celjani so letos poleti ob ruskih vlagateljih nekajkrat že zatresli slovensko nogometno tržnico, zdaj pa jo bodo očitno še bolj.

Svetlin naj bi se o tem, katero opcijo bo izbral, odločil kmalu, morda že jutri, bolj naklonjen pa naj bi bil selitvi v Celje, kjer namerava narediti še en korak na svoji nogometni poti pred selitvijo v tujino.

Tamar Svetlin
Tamar Svetlin (z žogo)

Svetlin, ki ima z Domžalami še dveletno pogodbo, je v rumenem dresu svojo zadnjo tekmo skorajda zagotovo že odigral.

Jutri, ko Domžale čaka prva tekma kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo proti ekipi Hespsrange iz Luksemburga, ga namreč zagotovo ne bo v kadru trenerja Dejana Djuranovića.

Svetlin je v Domžale prišel leta 2016 iz ljubljanskega Brava, v članskem moštvu pa je pod vodstvom Simona Rožmana s 17 leti debitiral prav na prvenstveni tekmi v Celju, kjer so Domžalčani aprila 2019 v 25. prvenstvenem krogu zmagali s 3:2. Svetlin, mladi slovenski reprezentant, ki je na letošnjem domačem evropskem prvenstvu do 21 let odigral dve tekmi, je v domžalskem dresu zbral 60 nastopov v vseh tekmovanjih, zabil štiri gole in prispeval tri podaje.

Domžale bodo za Svetlina, če so naše informacije točne, iztržile 400 tisoč evrov, po Tjašu Begiću, za katerega so Celjani Gorici odšteli sto tisoč evrov manj, pa je še drugi mladi up iz slovenske lige, ki bi lahko prestopil v Celje.

 

Celjani so ob Begiću letos poleti pripeljali še Žana Medveda iz Slovana Bratislave, Kevina Žižka iz Mure, mladinca Maribora Nejca Ajhmajerja, mladega branilca iz Kopra Maja Mittendorferja in vratarja Florjana Raduho iz lendavske Nafte.

Komentari

Vaš komentar