Člana slovenskih večnih rivalov nogometna kralja Litve

Nogomet 30. Jan 202414:00
Četudi bodo nogometaši Olimpije na začetku pomladi zmagovali, ne bodo imeli veliko časa za slavje z navijači, preden stadion objame tema. Foto: Aleš Fevžer

V Litvi so v ponedeljek zvečer podelili nagrade za najboljše nogometaše minulega leta. Jagodni izbor je popolnoma obarvan v barve slovenskih večnih rivalov Olimpije in Maribora.

Nogometaš iz Prve lige Telemach je najboljši nogometaš svoje države. To je stavek, ki ga ne slišimo prav pogosto.

A natanko to se je zgodilo v teh dneh, ko so v Litvi okronali najboljše nogometaše v tej baltski državi. Za prvega med enakimi v letu 2023 je bil namreč razglašen član ljubljanske Olimpije Justas Lasickas. Bočni branilec, ki je nedavno pogodbo z Olimpijo podaljšal še za eno sezono, je v lanskem letu z zmaji osvojil dvojno slovensko krono in se z Ljubljančani uvrstil v konferenčno ligo. Osebni vrhunec sezone Litovca je bil zagotovo gol v finalu pokala proti Mariboru.

Maribor okrepil najboljši posameznik litovske lige

Nogometne nagrade v domovini pa se je razveselil tudi novopečeni član Maribora Pijus Širvys. Slednji je v lanski sezoni nosil dres domačega Panevėžysas katerim je osvojil domačo krono in ob tem dosegel kar sedem golov ter prispeval šest asistenc. bočni branilec je bil izbran za najboljšega posameznika litovske A lige v lanski sezoni.

“Zelo pomemben dan v moji karieri, res lep trenutek. Zelo sem vesel in ponosen, da sem postal najboljši igralec litovske lige. Ko osvojiš takšno nagrado, gre za skupni trud celotne ekipe, saj smo v prvenstvu prejeli le 14 zadetkov, nedvomno pa zame pomeni, da je bilo dosedanje trdo delo poplačano. Hkrati pa prinaša še dodaten motiv, da bi bila tudi moja zgodba v Mariboru zelo uspešna,” je ob tem za spletno stran Maribora povedala zimska okrepitev vijolic.