Odločitev je padla, Šimundža in Šuler izbrala novo ‘devetko’

Nogomet 30. Jan 20249:30 0 komentarjev
Foto: NK Maribor

Osrednja naloga NK Maribor na zimski nogometni tržnici je tik pred tem, da bo označena s kljukico opravljeno. Vijolice so našle napadalca, ki naj bi bil na igrišču delal razliko. Etienne Edgard Beugre je prepričal Marka Šulerja in Anteja Šimundžo.

Ime Etienne Edgard Beugre je bilo evropski nogometni javnosti popolnoma neznano, dokler se napadalec iz Slonokoščene obale ni pojavil na pripravah NK Maribor v turškem Beleku.

Njegove nogometne kvalitete smo lahko spoznavali le prek video montaž njegovih najlepših potez na lokalnih nogometnih terenih države, ki je v svet poslala ogromno število kvalitetnih posameznikov, prvič pa smo ga na resnem delu lahko spremljali na mariborskih pripravah v Turčiji, kjer se je pojavil v odlomkih tekem proti poljskemu Lechu (0:3) in ukrajinskemu Shakhtarju (0:0).

Maribor je na zimski tržnici našel, kar je iskal. Foto: NK Maribor

Posel še ni zaključen, a mariborska izbira je jasna

Glede na to, da vijolice na nobeni izmed teh tekem niti niso dosegle zadetka, težko trdimo, da je Beugre na dvobojih ravno blestel. A je pokazal določene kvalitete, mladenič izstopa s svojo ‘fiziko’, zna zadržati žogo in bi lahko bil s svojimi predispozicijami zelo neugoden nasprotnik slovenskih prvoligaških branilcev.

Kar pa je zanj najpomembnejše – s svojimi predstavami je prepričal Anteja Šimundžo in Marka Šulerja, ki sta sprejela odločitev, da 23-letnik postane novi napadalec Maribora. Jasno, ne bo pa postal tudi dobesedno mariborska ‘devetka’, saj je ta številka z upokojitvijo Marcosa Tavaresa v Ljudskem vrtu dolgoročno nedostopna.

Po naših informacijah, o tem pa poroča tudi Planet nogomet, sicer posel še ni povsem zaključen. Posli, s katerimi klubi nogometaše pripeljejo iz Afrike, so zelo kompleksni, zbrati je potrebno kar nekaj podpisov, preden je zadeva zaključena. A vsaj na relaciji Beugre – NK Maribor zadržkov pri podpisu pogodbe ni. Zadeva je dogovorjena, in če ne bo nepričakovanega zapleta, bodo vijolice v naslednjih dneh tudi uradno predstavile svojega novega napadalca.

Castro je popolnoma odpisan

Ko je govora o napadalcih, je Maribor na tem položaju vsekakor potreboval novo rešitev. Xhuliano Skuka je po popolnoma ponesrečeni epizodi v vijoličastem ekspresno zapustil Ljudski vrt, na istem tiru je tudi prestopna želja nekdanjega trenerja vijolic Erico Castro, ki je sicer za razliko od odpisane skupinice ljubljanske Olimpije odpotoval v Turčijo, a Ante Šimundža nanj ne računa več in bo v naslednjih tednih zamenjal klubske barve.

nogomet nk maribor nš mura erico castro
Erico Castro še ni našel novega delodajalca, a prihodnosti zanj v dresu Maribora ni. Foto: Jure Banfi

Ker je težko verjeti, da bo Beugre v idealnem stanju že do uvodnega kroga pomladi, ko Maribor čaka dvoboj z Aluminijem, je trenutno glavni kandidat za mesto v konici napada Arnel Jakupović, na svojo priložnost čaka tudi Marko Kolar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!