Dragulj brezhibne Olimpije, ki napoveduje velike stvari

Nogomet 22. Avg 20227:00 2 komentarja
Foto: Aleš Fevžer.

Svit Sešlar je bil z dvema goloma nesporni junak Olimpije pri zmagi z 2:0 v Kopru. Potem ko je zadel že na derbiju v Mariboru, se je na Bonifiki podpisal pod dva gola in napovedal velike stvari. Sebi in Olimpiji. Star je komaj 20 let.

“Odigrali smo super tekmo, od prvega do zadnjega. Danes sem se izkazal jaz, na prejšnji tekmi je dal dva gola Mustafa Nukić. Vsi od sebe dajemo svoj maksimum, potem pa kdo vedno stopi v ospredje. Tudi to je dokaz, da smo prava ekipa. To je delo celotne ekipe, strokovnega štaba. Na vsako tekmo se res dobro pripravimo. Za zdaj smo zelo uspešni,” je po povedal Svit Sešlar po tekmi na Bonifiki, kjer je na derbiju prvouvrščenih ekip zablestel.

Najprej je v 36. minuti s prefinjenim strelom kronal lepo moštveno akcijo, v kateri sta sodelovala kapetan Timi Max Elšnik in njegov namestnik Mustafa Nukić. V zaključku tekme je najprej z lucidno potezo nasprotnikovega vratarja spravil na kolena in ga potem nonšalantno premagal.

“Res sta bila lepa gola, ampak ne smem ostati pri tem in se zadovoljiti. Moram se truditi, da bo golov in dobrih iger vse več,” meni 20-letni vezist, ki je s tremi goli zdaj najboljši strelec Olimpije v prvenstvu v tej sezoni. Prvi gol je dosegel ob zmagi z 2:0 na derbiju v Mariboru. Očitno je igralec za velike tekme.

Upa, da je res igralec za velike tekme

“Jaz upam, da to ni slučajnost in sem res igralec za velike tekme. Na takšnih tekmah je treba zadevati. Na takih tekmah se dela razlika, čeprav je res, da se prvenstva dobiva na malih tekmah. Nič, še naprej moramo iti po tej poti in se na vsaki tekmi dokazovati. Za zdaj nam res uspeva,” je s komentiranja svoje igre takoj preskočil na ekipo in dal med vrsticami vedeti, kaj je največja moč zdajšnje Olimpije, ki je po šestih prvenstvenih tekmah prepričljivo na prvem mestu in ima stoodstoten izkupiček.

Veselje po zadetku na derbiju v Mariboru pred dvema tednoma. FOTO: Jure Banfi.

“V garderobi smo ustvarili res super kemijo. Vsi se razumemo, vsi se med seboj pogovarjamo. Tudi če kdaj kdo povzdigne glas, vsi vemo, da je dobronamerno. Tudi na igrišču smo vsi deležni le spodbudnih besed. Vedno in povsod. To se odraža tudi na rezultatih,” je povedal in kot enega glavnih krivcev za sijajen začetek sezone izpostavil tudi trenerja Alberta Riero.

“Res je dober trener, pod katerim v igri uživamo. Predstavi nam svoje zahteve in nam da naloge, potem pa smo na igrišču svobodni, imamo popolno svobodo. Lahko se gibljemo, kjer hočemo. To nam vedno govori. Ni težava, če izgubiš žogo. Treba je poskušati. To na igrišču tudi počnemo,” je opisal Španca, za katerim je bogata igralska nogometna pot, če gre soditi po začetku, pa je pred njim tudi velika trenerska kariera.

Sanja o reprezentanci, iz Olimpije ne misli kar tako

Če bo šel njegov razvoj v pravo smer, pa bo v nogometu veliko naredil tudi mladi Šešlar, ki pri vsega 20 letih nakazuje, da je super talentiran. Po sijajnem vstopu v sezono ga lahko pričakujemo tudi na naslednjem, septembrskem reprezentančnem seznamu selektorja Matjaža Keka.

“Seveda upam, da bom prišel do reprezentance. To so sanje vsakega nogometaša, da bo enkrat zaigral za člansko reprezentanco in se tam tudi izkazal,” pravi mladi Olimpijin vezist, ki bo, če bo v reprezentanci priložnost res dobil, šel po stopinjah svojega očeta Simona Sešlarja, ki je za Slovenijo pred skoraj 20 leti odigral 21 tekem.

Če bo igral tako dobro, kot igra zdaj, pa se bo Šešlarju zgodilo tudi to, česar se navijači Olimpije bojijo – hitro bo prestopil v tujino. Navijače pomirja in pravi, da Stožic ne želi zapustiti kar tako.

“Zagotovo si še nekaj časa želim ostati v Olimpiji. Ta ekipa je sposobna ponuditi nekaj več. Sposobna je velikih stvari,” je zaključil mladi nogometaš, ki ima pogodbo z Olimpijo sklenjeno do leta 2026.

Zadetka Svita Sešlarja v Kopru:

0:1:

0:2:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje