Pod prečko: Kaj manjka Mariboru? Kakovost (VIDEO)

Nogomet 27. Nov 202322:01 > 22:24 0 komentarjev
Slaviša Stojanović; Foto: Uroš Skaza

Čas hitro teče in daleč je že november 2021, ko je luč sveta ugledala prva oddaja Pod prečko. Danes so ponedeljkove debate že ustaljen podaljšek nogometnega dogajanja v Prvi ligi Telemach, tokrat pa zaradi uspeha slovenske reprezentance v studiu vlada še posebej pozitivna energija. V naši družbi sta gosta iz prve oddaje in prve obletnice.

O dogajanju v slovenskem nogometu smo se tokrat pogovarjali z direktorjem slovenskih reprezentanc Miranom Pavlinom in nekdanjim slovenskim selektorjem Slavišo Stojanovićem.

Direktor reprezentanc Pavlin se je preteklega obdobja na zvezi spomnil kislega obraza: “Za nami so zoprni časi na zvezi, ni bilo samo lepo. Potem pa se je zgodilo gostovanje v Oslu. Reakcija igralcev, celotne generacije je bila res dobra. Na tisti tekmi so fantje začeli verjeti, da se lahko kosamo na tej ravni, potem je šlo samo še na boljše.”

Stojanović je zatem spregovoril o podcenjeni slovenski nogometni stroki. Luka Elsner blesti v Franciji, Simon Rožman v Sarajevu.

Reševanje vojaka Karničnika

“Tudi na naših tleh vse preveč verjamemo drugim oziroma klubi verjamejo drugim. So pa naši strategi večkrat dokazali svoje znanje, pokazali rezultate. Naši trenerji so se uvrščali v ligo prvakov, ligo Evropa, na svetovna in evropska prvenstva,” je na mačehovski odnos nakazal nekdanji prvak Srbije s Crveno zvezdo ter dodal: “Mediji in javnost preveč favorizirate tujo stroko.”

Beseda je nanesla tudi na člana Celja in stalnega reprezentanta Žana Karničnika, ki ga je močno pohvalil predvsem Pavlin: “Žan je super fant, takšnega igralca si vsak trener želi. Privilegij je imeti takšnega nogometaša. Spomnimo se, kako si ga je celoten slovenski nogomet prizadeval rešiti iz Ludogorca. Je mlad, tako da bo lahko Sloveniji lahko prinesel še veliko veselja.”

Ko je tema zavila na slovenski klubski nogomet, je Pavlin dejal, da mora Maribor ciljati le še na evropska tekmovanja, potem pa v povezavi s Prvo Ligo Telemach vse kritike pozval naj oblečejo dres in obujejo “kopačke” ter se v državnem prvenstvu preizkusijo. “Prva liga ni slaba liga,” meni strelec odločilnega zadetka, ki je Slovenijo leta 1999 popeljal na prvo veliko tekmovanje.

Stojanović je bil do vijoličastih neposreden in kar malce oster: “Če sem čisto iskren, Mariboru manjka predvsem kvaliteta.” Dodal je, da bi bilo potrebno kader okrepiti: “Poškodoval se je Gregor Sikošek, odsoten je Martin Milec, prej so imeli Ognjena Mudrinskega in Žana Vipotnika, zdaj pa se njuna odsotnost v napadu močno pozna.”

Za konec oddaje sta gosta pokomentirala še minuli reprezentančni ciklus. Zlasti Stojanović je bil relativno kritičen in dejal, da se je generaciji ter selektorju Matjažu Keku marsikaj “poklopilo”. Ugodna skupina in dejstvo, da na EURO neposredno vodita dve mesti.

Pavlin ga je dopolnil, da se je Slovenija po njegovem mnenju prehitro odpovedala nekaterim igralcem, na primer Samirju Handanoviću in Kevinu Kamplu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!