Dušan Kosić prepričan, da ima Matevž Vidovšek pomoč od zgoraj (VIDEO)

Dušan Kosić je na svoji prvi tekmi na klopi Domžal moral v Stožicah priznati premoč Olimpiji, ki je bila boljša z 2:0. Kljub porazu so gosti aktualnim prvakom povzročali nemalo preglavic, z nekaj več sreče pa bi lahko iz Ljubljane odnesli tudi točko.

Zasedba Domžal je v zadnjih letih Olimpiji v Stožicah povzročala nemalo preglavic, s podobnimi načrti pa je v prestolnico prispela tudi v četrtem prvenstvenem krogu, v katerem jo je po odhodu Simona Rožmana na klopi prvič vodil izkušeni Dušan Kosić. Gosti so skušali izkoristiti naporen ritem domačih in evropskih tekem zmajev, si priigrali nemalo priložnosti in tudi sicer nudili dober odpor, a na koncu vseeno ostala praznih rok.

“Želeli izkoristiti Olimpijino osredotočenost na Evropo, a je z nastopom udarne ekipe dala vedeti, da ne želi ničesar prepuščati naključju. Velik del ekipe je odigral zelo spodobno tekmo, a v ključnih delih, predvsem tranzicije in še nekaterih malenkosti žal nismo izkoristili ponujenega,” je po tekmi poudaril Dušan Kosić, pri čemer je mislil predvsem na prečko Danijela Šturma in priložnosti Mirze Hasanbegovića v drugem polčasu pa tudi na razveljavljen gol Gašperja Černeta v prvem delu obračuna, ki so ga rumeni dosegli po veliki napaki domačega vrtarja Matevža Vidovška.

Domžale
Foto: Aleš Fevžer

Ob precej bledi in neprepričljivi predstavi Olimpije, se je le tej nasmehnila tudi sreča, saj so prvi zadetek dosegli po prekršku Jana Đapa nad Svitom Sešlarjem, drugega pa po evrogolu Marcela Ratnika. Tudi zato ne preseneča, da so Domžalčani Stožice zapustili s prepričanjem, da so si za predstavo zaslužili najmanj točko.

“Olimpija je zmagala, tako je. Dvigniti moramo glave in iti dalje. Si pa želimo v prihodnosti tako mejne tekme, kot je bila tokratna, dobiti,” je pripomnil Kosić, ki ga v naslednjih dveh krogih ne čaka nič lažja naloga, saj se bodo njegovi igralci že čez teden dni pomerili s Celjani, krog pozneje pa še z Mariborčani.

Kaj je po tekmi še povedal Dušan Kosić:

Dušan Kosić
Foto: Aleš Fevžer

O tekmi:

Veliko stvari, ki smo si jih dogovorili pred tekmo in čez teden, smo v dobrem delu igre izvajali. S prikazanim nisem nezadovoljen. Prišel sem v klub, ki je organiziran in fantje so čez cel teden trdo delali, kar mi je bilo v užitek. Na tekmi smo želeli izkoristiti Olimpijino osredotočenost na Evropo, a je z nastopom udarne ekipe dala vedeti, da ne želi ničesar prepuščati naključju. Velik del ekipe je odigral zelo spodobno tekmo, a v ključnih delih, predvsem tranzicije in še nekaterih malenkosti žal nismo izkoristili ponujenega.

O tem, da so gola dobili po lastni neumnosti:

Bi se strinjal. Prekršek za enajstmetrovko je Đapo naredil v dobri veri, misleč, da se bo prej prebil do žoge, a je Svit Sešlar to izkušeno izkoristil. V kazenskem prostoru moraš biti pazljiv. A ekipa je bila pripravljena delati na igrišču, zato verjamem, da so morali Olimpijini igralci pokazati vse, kar lahko v tem trenutku.

O tem, ali so si zaslužili vsaj točko:

Ogromno je bilo mejnih situacij. Vse naredimo super, a na koncu nekaj malega zmanjka, na drugi strani pa nato prejmeš evrogol. A to je nogomet. Ne vem, kako ste vi videli našo igro, a z veliko večino fantov sem bil zadovoljen. Tudi z mladimi, za katere sem pričakoval, da jih bo prej zmanjkalo. Imajo karakter in tudi kvaliteto. A na taki tekmi moraš biti z enim, dvema dotikoma zelo hiter in učinkovit v reakcijah. Želim si čim več takšnih tekem.

Dušan Kosić
Foto: Aleš Fevžer

O tem, ali je v upravljanje dobil dobro pripravljeno ekipo:

Če sodim po tej tekmi, potem da. Morda pa gre le za voljni moment, ko se želijo igralci dokazati in bomo čez dva tedna ‘mrtvi’. A klub je organiziran, ekipa ni zbrana na vrat na nos, temveč dobro selekcionirana. Za to gre zahvala tudi prejšnjemu strokovnemu štabu. Fante še spoznavam, a želim si, da se povežejo in da pristop k tekmam nikoli ne bo vprašljiv.

O tem, kako je videl razveljavljen gol Gašperja Černeta:

“Niti nisem dobro videl situacije, saj sem že popravljal stvari v fazi obrambe. Ko so mi dejali, da je padel zadetek in da je šel Gašper do konca … Matevž Vidovšek je srečen, kaj naj rečem. Nekdo tam zgoraj ga čuva. A če pogledam Gašperja, je vztrajal do konca, vzel žogo, nato pa je prišlo do te mejne situacije. Včasih nekdo za bedarijo ni kaznovan, nekdo drug pa naredi vse prav in za to ni nagrajen. Drugega, kot da vztrajamo in upamo, da se nam bo to nekje vrnilo, ni.”