Hadžić: Že zdavnaj sem se navadil, da imam na sebi tarčo

Nogomet 7. Dec 20238:00 0 komentarjev
Safet Hadžić
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Kopra so tudi na derbiju 18. kroga dokazali, da niso po naključju že celotno sezono pri vrhu prvenstvene lestvice. Remi proti Mariboru (3:3) pa ni zadovoljil trenerja kanarčkov Safeta Hadžića, ki je po tekmi med drugim razmišljal tudi o tem, zakaj se okrog njega ves čas vrtijo govorice, da je njegova služba pod vprašajem. Ljubljančan na klopi Primorcem je med drugim še enkrat komentiral tudi menjavo v prvi minuti tekme.

Če bi navijače Kopra pred včerajšnjo tekmo z Mariborom vprašali, ali bi vnaprej podpisali točko, bi verjetno marsikdo od njih sprejel vašo ponudbo.

A po 90 minutah derbija 18. kroga na Bonifiki ob remiju s 3:3 navijači kanarčkov domov niso odšli povsem zadovoljni. Spremljali so sicer izjemno zanimivo predstavo in videli kar tri vodilne zadetke Kopra, ki pa mu na koncu ni uspelo vknjižiti devete prvenstvene zmage. Za remi s 3:3 je z bele točke v 86. minuti zadel Josip Iličić.

“Glede na videno, nisem zadovoljen. Imeli smo rezultat, na koncu pa nismo uspeli zmagati. Spet so se zgodili padci koncentracije, na tem moramo delati, da bomo bolj kvalitetni. Smo agresivni, na Maribor smo se dobro pripravili, vedeli smo, kje so slabši. Zato je škoda neumnih napak, ker bi to tekmo lahko dobili. Sami vidite, da je Koper dobra, atraktivna, močna, nevarna ekipa in želimo si ostati pri vrhu,” je po tekmi razmišljal trener Kopra Safet Hadžić.

Izjava Safeta Hadžića za kamere Sportkluba

O čem je po obračunu z Mariborom še razmišljal trener Kopra?

O tekmi

To je bila za gledalce zagotovo zanimiva tekma z velikim številom golov. Videli smo atraktiven Maribor, tudi mi smo bili kvalitetni. Po mojem mnenju smo prepoceni zapravili zmago.

O zadovoljstvu s predstavo svoje ekipe

Ko sem jaz trener, je vedno veliko priložnosti na obeh straneh, tak je moj princip. Moti pa me, da dobivamo prepoceni gole iz napak, ki se ne bi smele dogajati. Na koncu pa je 3:3, rezultat je tak, kot je.

Safet Hadzic
Foto: Jure Banfi

O prekršku Gabriela Groznice za enajstmetrovko

Če pride svež igralec v igro mora biti v modernem nogometu dodana vrednost, glava mu mora delati maksimalno. Poteza je bila nespametna, zato sem jezen. Na meni pa je, da popravimo te napake. Dobivamo prepoceni gole, zaradi katerih nam manjkajo točke.

O tem, kako nanj vplivajo pritiski o zamenjavi

So trenerji, okrog katerih je vedno nek pozitiven duh v medijih, jaz pa sem trener, ki imam na sebi ves čas tarčo. To je posel, to je nogomet. Sledil bom svojim idejam. Zame je pomembno, da je publika uživala, da je bila tekma polna priložnosti in da mi igralci sledijo. Če tako igraš in če ti uprava zaupa, ti to prinaša uspeh. Žal pa sam nimam medijev in njihovega pisanja pod nadzorom. Ima pa ta Koper zagotovo perspektivo, da igra v Evropi.

Foto: Jure Banfi

O Ramazanu Orazovu in menjavi ob polčasu

Je specifičen igralec, ima energijo, ogromno teče, mora pa še veliko delati na določenih taktičnih zadevah. Igrišče je na koncu edini pokazatelj, jaz sem lahko zadovoljen, ampak merilo je Igrišče. Če igraš dobro, potem igraš, če ne, potem ne igraš. Tako kot pri meni. Če ne bo rezultatov, potem grem jaz, ampak do takrat pa jaz odločam.

O tem, da Koper še vedno po svoje interpretira pravilo mladega igralca v začetni postavi

Ogromno mladih nogometašev sem že vzgojil in vem, kako se to dela. Večina ekip v slovenski ligi ima kvalitetne mlade reprezentante. Mi imamo nekaj potencialnih kandidatov, ki so blizu. Rene Hrvatin je poškodovan, Andraž Ruedl je šel na operacijo mandljev in končal ta del sezone.

Jaz bi bil prvi, ki bi dal mladega igralca v igro. Pozimi bomo poizkušali iskati nove nogometaše ali izboljšati formo naših mladih, da bodo na nivoju igranja v prvi postavi. Zaenkrat tega nimamo. Verjamem, da ljudi, ki so postavili ta sistem, to moti, ampak trenutno tako je. Za tekmo, kakšna je bila današnja, moraš bit dorasel. Poglejte Soudanija ali Iličića, to je kvaliteta, to so igralci, ki kaznujejo vsako napako. Borimo se za vrh lestvice, borimo se za Evropo. Ko si na sredini lestvice, potem lahko dovoliš trem ali štirim mladim, da se razvijajo. Mi nismo. A poizkušali bomo vključevati čim več mladih in ne bomo več jezili ljudi iz NZS.

Foto: Jure Banfi

O tem, zakaj Koper nima mladih talentov

Mladi igralci so odšli, ko je Koper izpadel iz lige. Miniti mora nekaj časa, da se zadeva obrne in se naredi selekcija. Tu so Celje, Maribor in Olimpija, ki skavtirajo in poberejo vse, kar je pri nas kvalitetnega. Mi zdaj poizkušamo tudi s tem, da dodajamo kadete na članski trening, da se hitreje prilagajajo večjim zahtevam in razvijajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!