Huda kazen za Oliverja Bogatinova (VIDEO)

Nogomet 26. Maj 202311:47 2 komentarja

Incident s tekme zadnjega, 36. kroga Prve Lige Telemach v Domžalah je dobil epilog. Trener Radomelj Oliver Bogatinov bo po odločitvi disciplinskega sodnika zaradi udarca športnega direktorja Domžal Senijada Ibričića počival na štirih tekmah in moral plačati še denarno kazen.

Na lokalnem derbiju se je zaiskrilo ob koncu tekme. Tako zelo, da so pele tudi pesti oziroma bolje rečeno dlani. Naše kamere so namreč ujele trenutek, ko je trener Radomelj Oliver Bogatinov prisolil zaušnico športnemu direktorju Domžal Senijadu Ibričiću.

“Obžalujem dejanje. Oba s Senijadom Ibričićem sva po koncu tekme zadevo obžalovala. Te stvari gledajo mladi nogometni navdušenci in to ni primerno. Vesel pa sem, da je integriteta tekmovanja ostala čista. Na koncu je zmagal nogomet, četrto mesto se je odločilo na igrišču,” je po incidentu povedal trener Radomljanov.

“Čeprav veljam za mirnega človeka, ne smem dovoliti, da me nekdo žali. In če sem zdaj jaz problem, ker želim zagotoviti integriteto tekmovanja in ker sem postavil mejo, ko je nekdo prišel proti naši klopi in nas žalil, tudi prav. Sprejel bom svojo kazen. Ampak mislim, da je z našo družbo nekaj narobe, če kaznuje tistega, ki postavi mejo in ne tistega, ki je agresiven in provokativen v svojih dejanjih,” je dan po incidentu za Sportklub razmišljal Bogatinov.

Afere klofuta so se dotaknili tudi v oddaji Pod prečko:

“Kar se zgodi na igrišču, ostane na igrišču. Vložek v tej tekmi je bil velik, tudi čustva so naredila svoje. Kar je bilo je bilo, o zadevi smo se, ko so se stvari umirile, pogovorili in s tem je zgodba za nas zaključena,” pa je za kamere Sportkluba razmišljal prvi kadrovnik Domžal.

Bogatinov bo moral poleg štirih tekem počitka plačati še 700 evrov denarne kazni.

Disciplinski sodnik je imel veliko dela

Disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič še dodatnih sedmih ukrepov. Zaradi poskusa napada na uradno osebo bo dve tekmi počival član Domžal Denis Mešanovič.

Neprimerno navijaško proslavljanje dvojne krone, naslova državnih prvakov in pokalne lovorike, bo vodstvo Olimpije Ljubljane stalo 2600 evrov.

Gre za po mnenju disciplinskega sodnika nešportno in neprimerno vedenje navijačev, ki so prižigali bakle, sprožali detonacije, metali bakle na igrišče ter povzročili prekinitev tekme. Metali so tudi bele trakove na igrišče.

Plačali bodo tudi v Mariboru. Tabor vijoličastih je prejel globo v višini 950 evrov. Prav tako je šlo za nešportno in neprimerno vedenje navijačev, ki so večkrat žaljivo skandirali ter prižigali bakle, eno pa so odvrgli na igrišče.

Komentarji (2)

Prikaži vse komentarje