Jasmin Handanović zaključil nogometno kariero!

Nogomet 22. Maj 202120:11 > 21:04 0 komentarjev

Pred tekmo med Mariborom in Muro se je od vijoličnega dresa poslovil in nogometno upokojil Jasmin Handanović. V spomin na vse trenutke in na vlogo pri novodobnih uspehih bodo pri klubu, ki domuje v Ljudskem vrtu upokojili številko 33.

“Kvaliteta, ki traja. Sinonim za vijol’čnega vratarja. Z Jasminom v vratih smo namreč začeli najnovejšo zgodbo o uspehu, se uvrstili prvič, drugič in še tretjič v UEFA Europa League. Po nepozabnem dvoboju z Wiganom tudi prezimili v evropskem tekmovanju, kot prvi slovenski klub. Potem prišli še do uresničitve sanj, uvrstitve v Ligo prvakov. Pa jih znova podoživeli, si še drugič priigrali mesto med evropsko nogometno elito in vmes zbirali trofeje na domačem prizorišču…,” je med drugim zapisano na uradni spletni strani kluba, ko se želimo pozanimati o 196 centimetrov visokemu vratarju.

Jasmin Handanović je svojo nogometno pot začel pri Olimpiji. V nadaljevanju kariere je branil še za Triglav Kranj, Zagorje, Svobodo in Koper. Med letoma 2007 in 2011 se je mudil v Italiji, kjer je branil za Mantovo in Empoli.

“351 nastopov. Trofeje, nepozabna evropska poletja in jeseni, vmes celo zime. V spomin na vse te trenutke in na vlogo pri novodobnih uspehih bo NK Maribor upokojil številko 33. Ostala bo v spominu, da jo je kot zadnji nosil velik nogometaš in človek, najstarejši, ki je igral v 1. SNL,” so zapisali pri Mariboru.