Po novi magični potezi: Iličić je kakovost več (VIDEO)

Nogomet 29. Jan 202312:11 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Maribora so včeraj vknjižili prestižno pripravljalno zmago. Vijolice so v športnem centru Mardan v Beleku z 2:0 premagale kijevski Dinamo, tako kot na vseh tekmah v letu 2023 pa je tudi tokrat blestel Josip Iličić. Da bo 35-letnik velika okrepitev za nadaljevanje sezone, je potrdil tudi trener Damir Krznar.

Dejstvo, da je Josip Iličić leto 2023 pričakal bistveno bolje fizično pripravljen, kot je bil jeseni, smo že temeljito razdelali. In s boljšo fizično pripravljenostjo, se je vrnila tudi nogometna čarovnija dolgoletnega slovenskega reprezentanta, ki je dokazal tudi na včerajšnji tekmi proti kijevskemu Dinamu, na kateri se je podpisal pod izjemno asistenco za zadetek Ivana Brnića. 

Trenerja veseli, da Iličić teče tudi v 90. minuti

“Josip Iličić bo največja okrepitev za drugi del sezone. Takšne na trgu ni,” je v pogovoru za Sportklub poudaril športni direktor Maribora Marko Šuler. Na štirih pripravljalnih tekmah se je ljubljenec mariborskih navijačev podpisal pod dva zadetka in dodal še dve asistenci, na njegovo dobro formo pa opozarja tudi trener vijoličastih Damir Krznar. 

“Jojo je kakovost več. Pogosto se srečujemo z vprašanji, kje so nam okrepitve, kdaj se bomo odzvali. Je pa povsem jasno, da je Jojo velika okrepitev za spomladanski del. Dobili smo ga nazaj pripravljenega, videli ste, da še teče tudi v 89. in 90. minuti. Ima ves čas prisotno željo po dokazovanju, upam, da bo tako tudi v maju. Ker je Vipotnik opravil veliko sprintov, proti Dinamu in na prejšnjih tekmah, smo ga zamenjali. A tudi z namenom, da bi preizkusili še Iličića povsem v konici napada. Tudi v tej vlogi je potrdil dobro rešitev. Z vsako potezo pa dokazuje, kako uspeva oplemeniti igro celotnega moštva,” je za mariborsko spletno strani razmišljal prvo mož mariborske nogometne stroke.

Foto: Uroš Skaza

Tolić zelo verjetno izpušča tekmo s Koprom

Če veseli forma in pripravljenost Josipa Iličića, pa mariborske navijače skrbi poškodba gležnja Marka Tolića, ki je bil prav odkritje zaključka nogometne jeseni. Krznar priznava, da bo 26-letnik bil bitko s časom do tekme s Koprom, na kateri vijolice odpirajo drugi del sezone.

Foto: Uroš Skaza

“Da ni vse brezhibno, je poskrbela njegova poškodba. Stanje gležnja ni dobro, čaka nas boj s časom. Dvomim, da bo lahko igral ob otvoritvi spomladanskega dela v Kopru. Trenutno je pod nadzorom naše fizioterapevtske službe, skušali bomo storiti vse, da bi bil na voljo vsaj za drugo ali tretjo tekmo ob nadaljevanju prvenstva, toda zdaj je o tem še prehitro govoriti,” razmišlja Damir Krznar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!