Kalvarija Gregorja Sikoška: Čaka na novo operacijo

Nogomet 5. Jun 202313:18 0 komentarjev
Gregor Sikošek
Foto: Uroš Skaza

Bočni branilec NK Maribor Gregor Sikošek, ki se je februarja poškodoval na tekmi med Mariborom in Celjem, je za spletno klubsko stran predstavil trenutno svoje stanje njegove poškodbe kolena.

Sikoškova nočna mora se je začela na štajerskem derbiju, ko si je reprezentančni branilec v 26. krogu Prve Lige Telemach huje poškodoval koleno. Šlo je za poškodbo sprednje križne vezi in notranjega meniskusa, zato je moral tudi na operativni poseg, žal pa se je vse skupaj še zapletlo. Prišlo je do vnetja kolenskega sklepa, kar je podaljšalo hospitalizacijo, potreboval je tudi antibiotično terapijo.

Izpolnjuje navodila, da ne bi zažel z minusa

Okrevanje se je podaljšalo, potreba pa bo še ena operacija. “Počutim se dobro, opravljam terapije, ki so priprave na ponovno operacijo sprednje križne vezi. Po predvidenem načrtu, ki ga dosledno izpolnjujem, je treba koleno čim bolj pripraviti, da bo tudi potem po operaciji vse okej. Da ne bom začel iz minusa, ampak z ničle. Opazen je bistven napredek, dejansko iz dneva v dan se stanje izboljšuje. Ko bo koleno pripravljeno, pa bo tudi potrjen datum operacije,” je za klubsko stran povedal Sikošek.

Gregor Sikošek
Foto: Jure Banfi

Drugačen pogled na življenje

Priznal je še, da trenutno preživlja najtežje obdobje v svojem življenju. Pravi, da se ni bilo lahko sprijazniti s tako hudo poškodbo, še manj z dogajanjem, ki je sledilo.

“Lahko zatrdim, da je šlo doslej za najhujše obdobje v mojem življenju. Zelo stresno, za telo in za glavo. Če bi se moral soočiti samo s poškodbo, bi še bilo v redu in povsem razumljivo. Zapleti, ki so se pojavili po operaciji in nato dolgi dnevi, tedni v bolnišnici, to pa je bilo najhuje. Od takrat dalje gledam drugače na zadeve, v nogometu in življenju nasploh. Sem pozitivno naravnan, veliko sem se naučil. Ko sem bil v bolnišnici, sem pač imel veliko časa za razmislek. Včasih sem se jezil že za vsako malenkost, potem pa vidiš, zakaj se je vredno obremenjevati in zakaj ne. Najbolj neprijetno je bilo tisto vmesno čakanje na rezultate. Ko gre na boljše, si vesel. Potem pa pride dan, ko gre na slabše in si poklapan,” je svojo kalvarijo opisal 29-letni Sikošek, ki ima z Mariborom sklenjeno pogodbo do leta 2026.

Gregor SikošekFOTO: Jure Banfi.

Komaj čaka na pravo okrevanje

Kdaj ga bomo spet videli v akciji, na zelenici, je težko reči. Prehitro. “Ponavadi rečejo, da mora miniti od operacije 6 do 8 mesecev. Delal bom na polno, ne morem pa z glavo skozi zid. Zavedam se, da mora preteči določeno časovno obdobje, da se vse skupaj zaceli. Zdaj sem premagal neprijetne misli, krvni testi so dobri in verjamem, da se kaj podobnega ne bi smelo več ponoviti. Komaj čakam na novo operacijo in začetek pravega okrevanja. Takrat bo spoznanje boljše, ko bom vedno bližje vrnitvi. Meniskus se je zacelil, takoj bom lahko stopil na nogo in razgibaval koleno. Tista najhujša faza, ko ne smeš stopiti na nogo, je zdaj mimo in po tej plati bo okrevanje tokrat nekoliko lažje,” je še dodal Sikošek.