Pred dvobojem s Srbi preizkusili dvorano: “Vse bo odvisno od nas” (VIDEO)

Odbojka 5. Jun 202310:22 > 10:23 0 komentarjev

Slovenska odbojkarska reprezentanca je po dolgih 30 urah potovanja prispela v Nagojo na Japonskem. Opravili so že edini trening v tekmovalni dvorani, v sredo pa bo šlo zares, ko se bodo ob 8. uri pomerili s Srbi.

Slovenci po slabem mesecu priprav začenjajo prvo reprezentančno akcijo v tem poletju. V sredo jih v Nagoji, kamor so prispeli po dolgih 30 urah potovanja, ob 8. uri zjutraj po slovenskem času čaka dvoboj proti Srbiji.

“Po obisku fitnesa smo obiskali tudi tekmovalno dvorano. Gre za prekrasen objekt. Delali nismo nič posebnega, a izkoristili smo priložnost, da se fantje po dolgem potovanju dotaknejo žoge. Vse skupaj ni idealno, a jutri nas čaka še en trening, na katerem bomo poskušali popraviti še nekaj stvari, ki smo jih delali v preteklih tednih. Pred prvo tekmo moramo biti osredotočeni nase ter poskrbeti, da smo vseskozi z glavo pri stvari,” je po prvem treningu v dvorani v Nagoji povedal slovenski selektor Gheorghe Cretu.

“Pomembno je, da smo lahko danes videli, kje bomo igrali, da smo videli luči in velikost dvorane. Je malce specifična, a tega smo že navajeni, pogoji bodo za vse enaki, komaj čakamo, da se začne vse skupaj,” je dejal še organizator igre Gregor Ropret.

Malce se je dotaknil tudi prvega nasprotnika, ki so na Japonsko prišli brez vseh najboljših. “Kljub temu imajo Srbi velik nabor igralcev, ki igrajo v dobrih klubih v tujini. Veliko bo odvisno od nas, od naše igre, ki je zdaj že na nekem nivoju. Igrati moramo vsaj tako kot proti Nizozemcem. Predvsem moramo gledati nase, rezultat bo prišel sam od sebe.”

Peklenski ritem

Do nedelje se bodo pomerili še z Bolgarijo, Francijo in Iranom. Vmes bodo imeli le en dan počitka. Na Japonskem ni Dejana Vinčića, ki bo zaradi operacije komolca izpustil celotno ligo narodov, niti Tončka Šterna, ki ima težave s kolkom.

Vse tekme lige narodov si lahko ogledate na Sportklubu.

Kdo bo na prvem turnirju lige narodov zastopal slovenske barve:

Slovenija 14 potnikov
Foto: OZS