Skomina v Izoli prvič uradno zavihtel metlo in presenetil

Nogomet 20. Sep 202121:16 > 21:24 0 komentarjev
Predsednik MNK Izola je postal konec avgusta letos.

Metla Damirja Skomine v MNK Izola, na čelo katerega se je sveže upokojeni najboljši slovenski nogometni sodnik vseh časov usedel pred kratkim, je že začela pometati. Pri izolskem prvoligašu so se sporazumno razšli s trenerjem Martinom Pregljem, ki odhaja, čeprav v tej sezoni sploh še ni izgubil.

Damir Skomina je pred tremi tedni pompozno potrdil, da prihaja na čelo nekdanjega slovenskega prvoligaša MNK Izola, ki že vrsto let životari v nižjeligaških tekmovanjih, in najavil korake na pot stare slave.

Izola je bila ena izmed ustanovitvenih članih prve slovenske lige, v kateri je v krstni sezoni 1991/02 zasedla tretje mesto in se uvrstila v pokal UEFA, v tem pa odigrala dve tekmi proti sloviti Benfici iz Lizbone.

Dve menjavi v nekaj mesecih, Pregelj odhaja neporažen

Prvo kadrovsko potezo je Skomina potegnil, še preden je uradno postal predsednik Izole, saj je odslovil dotedanjega trenerja Vlada Badžima, ki je klub vodil v prejšnji sezoni, na njegovo mesto pa je potem prišel nekdanji dolgoletni slovenski prvoligaški nogometaš, ki je na začetku trenerske poti, Martin Pregelj.

Pregelj je pred uradnim imenovanjem Skomine nanizal tri zmage na treh tekmah ob izjemni razliki v zadetkih 11:0.

Po prihodu Skomine, s katerim se je Izola nenadejano znašla v središču slovenske nogometne javnosti, je najprej sledila škandalozna tekma v Škofji Loki, ki je bila zaradi napada na nogometaše, osebje in navijače Izole prekinjena.

Na naslednji tekmi je Izola z 2:2 remizirala proti ljubljanski Svobodi, v soboto pa brez zadetkov remizirala še pri Šobcu iz Lesc.

Po šestem krogu je Izola neporažena in z 11 točkami na tretjem mestu 3. SNL Zahod, za vodilno Vipavo pa ima s tekmo manj pet točk zaostanka, zato so nas govorice o tem, da se bo v Izoli zgodila trenerska sprememba – na uho so nam prišle danes -, malce presenetile, a so se že zvečer izkazale za resnične.

Iz MNK Izola so namreč sporočili, da so se s Pregljem, ki je pred prihodom v Izolo delal v mladinskem pogonu prvoligaša Kopra, sporazumno razšli.

Omeniti velja tudi to, da 44-letni Pregelj za zdaj sicer še nima ustrezne trenerske licence.

Kdo bo nov trener, še ni znano, po naših informacijah pa se utegne zgoditi, da bo celo tujec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!