Kdo trka na Zeljkovićeva vrata?

Nogomet 10. Dec 202310:00 3 komentarji
Foto: Jure Banfi

Kakšna bo prihodnost ljubljanske Olimpije? Kratkoročno jo bo zaznamoval lov za vodilnim Celjem v Prvi ligi Telemach, dolgoročno pa želja po stabilnosti v vrhu slovenskega nogometa in pogledovanje proti Evropi. Kar se tiče sestave moštva, pa bodo morda že kmalu v prvem moštvu zmajev nase opozorili mladeniči, ki trkajo na vrata Zorana Zeljkovića.

Nogometno leto 2023 se počasi zaključuje. Za Olimpijo je bilo zelo uspešno, zmaji se od njega poslavljajo z osvojeno dvojno državno krono in zgodovinsko prvo uvrstitvijo v skupinski del evropskih tekmovanj.

A kot smo že vajeni, je vsako leto v nogometni Ljubljani tudi zelo pestro. Tako so leto 2023 zaznamovali trije trenerji zeleno-belih, v leto 2024 pa bo državne prvake odpeljal Zoran Zeljković, ki je pred dnevi upravi poslal jasno sporočilo – če želimo tekmovati s Celjem, potem potrebujemo okrepitve.

FOTO: Jure Banfi.

V pogledu prihodov je bilo sicer letošnje poletje v zmajevem gnezdu zelo pestro. V luči priprave na evropsko jesen so zmaji v svoje vrste pripeljali kar dvanajst okrepitev, nekatere od njih bodo zelo verjetno že pozimi Ljubljani pomahale v slovo. Se pa v ozadju dogajanja v taboru Olimpije kalijo trije mladeniči iz domačega pogona, na katere bi lahko morda Zeljković že to pomlad resno računal.

Olimpija ima v tej sezoni med vsemi konkurenti za naslov najmlajši kader, povprečna starost nogometašev je 23,9 let.

Napadalec, ki je bil hit druge lige

Nov obraz na treningih Olimpije je Tihomir Maksimović. Otrok nogometne šole kranjskega Triglava je to poletje podpisal profesionalno pogodbo z zmaji, nato pa se podal na kaljenje v novomeško Krko, kjer je še kako opozoril nase. Na osemnajstih tekmah druge lige je dosegel kar 10 zadetkov in poskrbel, da so v prvem moštvu Olimpije hitro postali pozorni nanj.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Ker je Zeljković svojo trenersko kariero začel ravno v Novem mestu, mu informacij o razvoju 19-letnega napadalca zagotovo ne manjka. Maksimović bo predvidoma z Olimpijo oddelal zimske priprave, nato pa se verjetno podal na novo posojo. A ta bo prvoligaška, Planet nogomet poroča, da mladeniča v svoje vrste snubi ljubljanski Bravo.

Kakšna bo prihodnost kapetana mladincev?

S predstavami v mladinski ligi EON Next Gen nase vse bolj opozarja tudi kapetan mladincev Olimpije Marko Ristić. Gre za branilca, ki je lani v pokalnem tekmovanju pri Albertu Rieri že debitiral v članski zasedbi zmajev, na četrtkovi tekmi z Bravom pa se je prvič po avgustu znova našel v kadru tekme Prve lige Telemach.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

19-letni osrednji branilec je v tej sezoni pravi vodja mladinske ekipe Olimpije, ki si z Muro deli prvo mesto na lestvici lige EON Next Gen, tudi on pa naj bi po naših informacijah dobil priložnost, da se najprej na treningih dokazuje Zoranu Zeljkoviću, nato pa sezono nadaljuje na posoji v Prvi ligi Telemach, kjer zanimanja zanj ne manjka.

Mladi debitant bo znova iskal svojo priložnost

Tretje ime na tem seznamu je Aldin Jakupović. Krilni napadalec se kljub vsega 17 letom že lahko pohvali z nastopi v članskem nogometu, v lanski sezoni je kot 16-letnik za Olimpijo debitiral na pokalni tekmi z Nafto, v tej pa je dočakal tudi evropski debi in stopil na zelenico polnih Stožic v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Galatasarayu.

Aldin Jakupović. Foto: NK Olimpija Ljubljana

Jakupović je bil že lani pridružen treningom Alberta Riere in je bil tudi del zimskih priprav v Turčiji, letos pa je zaradi širokega kadra Olimpije znova treniral pod vodstvom Boštjana Mikliča v mladinski ekipi Olimpije. Zdaj naj bi mladenič, ki je minuli teden zadel na večnem mladinskem derbiju, znova dobil priložnost za dokazovanje v prvi ekipi Olimpije. Tudi Jakupovič ima sicer s klubom sklenjeno profesionalno pogodbo in je član slovenske reprezentance do 19 let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje