Nedelja brez alpskega smučanja

Alpsko smučanje 10. Dec 20238:57 1 komentar
Val d'Isere
Foto: profimedia

Organizatorji v francoskem Val d'Iserju in švicarskem St. Moritzu so odpovedali današnji slalom oziroma superveleslalom. Na obeh prizoriščih jo je zagodel novozapadli sneg.

Že zaključek včerajšnjega moškega veleslaloma v Val d’Iserju je potekal ob precej slabši vidljivosti, po koncu preizkušnje pa je začelo še močno snežiti, pozneje tudi deževati. Proga danes zjutraj tako ni bila v dovolj dobrem stanju za izvedbo slaloma, zato so se organizatorji odločili, da odpovejo tekmo.

To je za smučarje že sedma odpoved letošnje sezone. Organizatorjem vreme res ni naklonjeno. Odpovedan je bil že veleslalom v Söldnu, oba smuka v Zermattu, v Beaver Creeku pa vse tri tekme. Od devetih preizkušenj za smučarje so izpeljali le dve.

Prav tako pa danes ne bo niti ženskega superveleslaloma v St. Moritzu. Ponoči je tam namreč močno snežilo, organizatorji pa ne bodo uspeli dovolj hitro pripraviti proge za današnjo preizkušnjo.

Včeraj je v Val d’Iserju potekal veleslalom, ki ga je dobil Švicar Marco Odermatt. Žan Kranjec je bil sedmi. V St. Moritzu se je četrte smukaške zmage v svetovnem pokalu veselila Mikaela Shiffrin. Ilka Štuhec je zasedla 14. mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje