Konec ere – Legenda zapušča Ljudski vrt

Nogomet 23. Mar 202114:49 0 komentarjev
Saša Gajser
NK Maribor/Grega Wernig

Po potrditvi Simona Rožmana v vlogi novega trenerja NK Maribor, so iz tabora vijoličastih sporočili, da klub po desetletju delovanja v strokovnem štabu članskega moštva zapušča Saša Gajser.

Hvala klubu za dolgoletno sodelovanje in vse čudovite trenutke. Slovesa nikdar niso prijetna. Ker gre za dolgo skupno obdobje, so prisotna tudi čustva, posebni občutki. Ostaja ogromno nepozabnih spominov, trofej, zmag in dragocenih delovnih izkušenj To so bila moja najlepša športna leta, zato bi ob tej priložnosti posebno zahvalo namenil tudi vsem navijačem, Violam, ki so bili, so in bodo s svojo podporo pomemben, sestavni del vijol’čnega mozaika. Kluba nikdar ne morem zapustiti, fizično ne bom prisoten, bom pa ostal v vlogi navijača. Najprej si bom vzel čas za počitek, za družino, potem pa se bom v prihodnjem obdobju usmeril k nadaljnjemu izpopolnjevanju in poiskal nove nogometne izzive,” je odločitev za klubsko spletno stran pojasnil Saša Gajser.

Ob pobudi in želji, izraženi z njegove strani, Saša Gajser zaključuje dolgoletno zgledno ter nadvse uspešno sodelovanje z NK Maribor. Saša se je odločil, da se povsem umakne iz delovanja kluba. Takšne poteze niso lahke, odločitev spoštujemo in razumemo. V takšni situaciji samo veliki gospodje lahko sprejmejo takšno odločitev, kar v športu ni vedno pogost pojav. Pri NK Maribor se mu vsi v klubu, glede na prehojeno skupno pot in vse, kar smo prestali skupaj, iskreno zahvaljujemo za prispevek. Zaradi tega bo imel Saša Gajser posebno mesto v klubu, vrata mu bodo vedno odprta, na nadaljnji, nedvomno obetavni trenerski poti pa mu želimo obilo športnih uspehov,” je klubsko stališče predstavil športni direktor Marko Šuler.

Saša Gajser je vsekakor med legendami Maribora. Kot igralec je za člansko ekipo odigral 22 tekem in sodeloval pri osvojitvi prve pokalne trofeje v samostojni Sloveniji leta 1992 z zadetkom iz 11-metrovke v finalnem dvoboju proti Olimpiji.

Januarja 2010 se je vrnil v Ljudski vrt in najprej prevzel vlogo trenerja v nogometni šoli, v sezoni 2011/12 pa postal pomočnik trenerja članske ekipe. Nekajkrat je bil ob menjavah na klopi tudi v vlogi glavnega trenerja, nazadnje po odhodu Maura Camoranesija.