Kronaveter skočil v elitni klub, v katerem je le sedmerica

Nogomet 22. Feb 202210:00 1 komentar
FOTO: Uroš Skaza.

Rok Kronaveter, ki je pri zmagi Maribora nad Radomljami s 4:1 postavil končni izid, je ob tem prišel do velikega jubileja. Stotega gola v prvi slovenski nogometni ligi. Trištevilčno število golov je pred njim doseglo le še šest nogometašev.

Rok Kronaveter je včeraj v 88. minuti zabil svoj tretji prvenstveni gol sezone in zapečatil visoko zmago Maribora. To je bil njegov 100. prvoligaški gol v 289 nastopih.

Izkušeni, 35-letni vezist, ki mu poleti izteče pogodba in počasi najverjetneje zaključuje svojo mariborsko zgodbo, je šele sedmi nogometaš v zgodovini prve slovenske lige, ki mu je uspelo kaj takega.

Sto golov Roka Kronavetra v 1. SNL:

44 – Olimpija
28 – Drava Ptuj
24 – Maribor
4 – Rudar Velenje

Med sedmerico le dva nista igrala za Maribor

Prvi je seveda Kronavetrov soigralec Marcos Tavares, ki je prav tako nastopil na včerajšnji tekmi in imel priložnost za 158. gol. Do zdaj jih je namreč dosegel že 157 in je z naskokom najboljši strelec v zgodovini tekmovanja.

Na drugem mestu je nekdanji golgeter Beltincev in Mure Štefan Škaper s 130 goli, tretji pa je nekdanji napadalec Maribora, Olimpije, Mure in Drave Kliton Bozgo, ki jih je dosegel 109.

Četrti je z golom manj nekdanji popotnik po najrazličnejših klubih Ermin Raković, peti s 106 goli nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant, napadalec Gorice, Beltincev, Kopra in Olimpije Milan Osterc, šesti pa s 103 zadetki Damir Pekić. Še en nekdanji napadalec Maribora, ki je igral tudi za Domžale, Nafto in Celje.

Nogometaši v “klubu sto” v 1. SNL:

157 golovMarcos Tavares (Maribor)
130Štefan Škaper (Beltinci, Mura)
109Kliton Bozgo (Drava, Maribor, Mura, Olimpija)
108Ermin Raković (Celje, Domžale, Interblock, Drava, Ljubljana, Maribor, Slovan, Mura, Olimpija)
106Milan Osterc (Beltinci, Gorica, Koper, Olimpija)
103Damir Pekić (Celje, Domžale, Maribor, Nafta)
100Rok Kronaveter (Drava, Maribor, Olimpija, Rudar Velenje)

Stoti gol Roka Kronavetra v 1. SNL:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje