Luč na koncu predora hitro ugasnila: se v Mariboru obetajo spremembe? (VIDEO)

Nogomet 2. Okt 20236:00 0 komentarjev
Damir Krznar NK Maribor nogomet
Foto: Jure Banfi

V Mariboru so po četrtkovi zmagi proti Radomljam mislili, da so pred njimi lepši dnevi, a so vijoličasti v "šumi" znova padli na zrelostnem izpitu. 16-kratni državni prvak je v Kidričevem povsem odpovedal, zato se v štajerski prestolnici vnovič ugiba tudi o prihodnosti trenerja Damirja Krznarja in ostalih veljakov v klubu.

Začetek tekme je sicer nakazal, da bo Maribor igral napadalno in agresivno ter aktivno iskal pot do gola, ki ga je branil šele 17-letni Jan Petek. Slednji je priložnost dobil namesto Sama Pridgarja, ki je kot posojen nogometaš Maribora obsedel na klopi. Varovanci Damirja Krznarja so v prvih 15 minutah nekajkrat dobro kombinirali, a ostali brez izrazite priložnosti, v 34. minuti pa po napaki na sredini in slabem posredovanju kapetana Ažbeta Juga prejeli gol. Aluminij je razveselil Sandro Jovanović. Vijoličasti do odmora niso našli odgovora, vzpodbuden začetek nadaljevanja pa je že v šesti minuti nadaljevanja prekinil drugi rumeni karton Marka Božića.

Gol Sandra Jovanovića za zmago Aluminija:

V Kidričevem smo tako znova spremljali tekmo, ki je razgalila skoraj vse slabosti letošnjega Maribora. V igri ni bilo prave agresivnosti, ideje in poguma. “Danes smo padli na vseh osnovah, manjkalo je agresivnosti. Igralci Aluminija so bili v vsakem dvoboju močnejši in agresivnejši. Če na to ne uspeš odgovoriti, če ne osvajaš posesti po visokih podajah in ne dobivaš dvobojev, težko karkoli pričakuješ. V prvih 20 minutah smo sicer bili dobri, nato pa smo po naši napaki na sredini prejeli gol in nismo našli poti nazaj,” je po tekmi ocenil Damir Krznar, ki je dobro vedel, da njegova ekipa nujno potrebuje daljši niz zmag.

Damir Krznar NK Maribor nogomet NK Aluminij Robert Pevnik
Po tekmi je bil veliko bolje razpoložen Robert Pevnik. Foto: Jure Banfi

Krznar: Ista enajsterica je pred tremi dnevi izgledala čisto drugače

Zaradi poraza je zdaj spet v ospredju tudi vprašanje o njegovi prihodnosti. Po tekmi z Radomljami je tudi v pogovoru z nami dejali, da bi v primeru remija ali poraza skoraj zagotovo zapustil Maribor. Zdi se, da je po porazu v Kidričevem spet v identičnem položaju. Ekipa deluje nesamozavestno in nepovezano, prvič pa je tudi Krznar dal občutek, da počasi obupuje. Če mu je kdo še v četrtek očital pretirano število menjav v začetnih enajstericah v tej sezoni, je tokrat ubral drugačno taktiko. Na igrišče je postal identično zasedbo kot za tekmo z Radomljami, a se je zdelo, da je tekmo odigrala povsem druga ekipa. Edina razlika pred današnjo tekmo je bila ta, da igralcev tokrat še pred ogrevanjem niso motivirali pripadniki navijaše skupine Viole.

“Pred tremi dnevi je tekmo odigrala povsem enaka zasedba in izgledala čisto drugače. Imela je energijo in samozavest. Tega danes ni bilo, čeprav v enajsterici ni bilo sprememb,” je o začetni postavi povedal Krznar in o svoji prihodnosti na vprašanje o iskanju rešitev in odgovorov na težka vprašanja dejal: “”To ni odvisno samo od mene. Bom pa še iskal odgovore in rešitve.”

nogomet NK Aluminij NK Maribor nogomet NK Aluminij NK Maribor
Foto: Jure Banfi
nogomet NK Aluminij NK Maribor Robert Pevnik nogomet NK Aluminij NK Maribor Robert Pevnik
Foto: Jure Banfi
nogomet NK Aluminij NK Maribor nogomet NK Aluminij NK Maribor
Foto: Jure Banfi
nogomet NK Aluminij NK Maribor nogomet NK Aluminij NK Maribor
Foto: Jure Banfi
nogomet NK Aluminij NK Maribor nogomet NK Aluminij NK Maribor
Foto: Jure Banfi
nogomet NK Aluminij NK Maribor nogomet NK Aluminij NK Maribor
Foto: Jure Banfi
nogomet NK Aluminij NK Maribor nogomet NK Aluminij NK Maribor
Foto: Jure Banfi
nogomet NK Aluminij NK Maribor nogomet NK Aluminij NK Maribor
Foto: Jure Banfi
nogomet NK Aluminij nogomet NK Aluminij
Foto: Jure Banfi
nogomet NK Maribor nogomet NK Maribor
Foto: Jure Banfi


O čem je po tekmi še govoril Damir Krznar:

  • O igri po izključitvi Marka Božića:

“Z igralcem manj je težje več tvegati. Ekipa je želela in se borila, a ni šlo. Ko smo igrali 11 proti 11, nismo bili dovolj dobri. Z igralcem manj je težko priti nazaj. Vsak rezervist, ki je vstopil, se je utopil v današnji slabi predstavi. Le Feta je vnesel neko energijo, a je to bilo premalo, da bi iz Kidričevega odšli zadovoljni. Glede na potek tekme bi bili na koncu zadovoljni tudi s točko.”

Prekršek za drugi rumeni karton Marku Božiću:

  • O predčasnem odhodu navijačev Maribora s tekme:

“Za nami so že težki dnevi, takšni dnevi so zdaj znova pred nami. Postaviti si moramo veliko težkih vprašanj in poiskati odgovore. Ali nam bo uspelo najti rešitve, bomo videli v nekaj dneh.”

  • O prihodnosti Maribora in o težavah:

“Zagotovo mi trenutno ni lahko. Glede na vse težke trenutke, ki smo jih že doživeli, smo po tekmi z Radomljami videli luč na koncu tunela. Nova tekma je prišla hitro, morda bi morali nekoliko spremeniti začetno postavo, a pred tekmo ni bilo indikacij, da bi bili igralci preveč utrujeni. Mislim, da danes težava ni bila telesna pripravljenost, ampak pomanjkanje agresivnosti in borbenosti.”

  • O velikih nihanjih v igri Maribora:

“Na to vprašanje enostavno moramo najti odgovor. Takšnih oscilacij znotraj iste ekipe v treh dneh je konstantna težava, ki jo moramo rešiti.”

  • O nemoči v igri v napadu na tekmi z Aluminijem:

“Žal mi je, ker v prvih 20 minutah nismo izkoristili dobrih položajev in nismo streljali. Vedno smo iskali še neko dodatno potezo. Z igralcem manj je težko priti do priložnosti. Tudi ko smo prišli v dobre položaje, pa nismo dobro odreagirali. Skuka je bil dvakrat pri strelu, ko bi žogo moral zaustaviti, a to je nepomembno. Ko se utapljaš, so tudi odločitve, ki jih sprejemaš ponavadi slabe. Danes smo sprejeli veliko napačnih odločitev.”

Zapravljena priložnost Skuke v 94. minuti:

  • O kvaliteti Aluminija, ki je po Celju premagal še Maribor:

“Ves čas smo opozarjali na agresivnost Aluminija. To me jezi, na to bi morali odgovoriti. V zadnjih dneh smo to ves čas izpostavljali. Aluminij je bil v tem boljši in to je glavni razlog za poraz.”

  • O vzdušju v ekipi:

“Spet smo nazaj v obdobju pred četrtkom. Kot da opravljamo Sizifovo delo. Skala, ki jo kotalimo po strmini navzgor, nam vedno zdrsne nazaj. Očitno je hrib, na katerega kotalimo skalo, zelo strm.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!