Maribor našel prvo večjo okrepitev, prihaja iz Italije

Nogomet 14. Jun 202213:12 > 14:56 0 komentarjev
Marko Božić (levo) se očitno vrača v prvo slovensko ligo.

Po vratarju Marku Zalokarju, ki je prišel iz Mure, je slovenski nogometni prvak našel drugo okrepitev. Pogodbo z Mariborom je podpisal avstrijski vezist Marko Božić, ki je v prvem delu prejšnje sezone navdušil v dresu Radomelj in poskrbel za rekorden prestop v italijanski Frosinone. Naslednja okrepitev Maribora utegne biti mladi hrvaški krilni napadalec Ivan Brnić.

Po odhodih Djordjeta Ivanovića, Marka Alvirja in najboljšega strelca pretekle sezone Ognjena Mudrinskega, čigar nadaljnja usoda še naprej visi v zraku, je športni direktor Maribora Marko Šuler pripeljal prvo okrepitev v napadalnem delu moštva.

Po informacijah, ki smo jih dobili danes in jih je klub tudi že uradno potrdil, so Mariborčani podpisali pogodbo z Markom Božićem. Ta 24-letni Avstrijec, ki je na slovensko nogometno sceno prišel pred letom dni iz druge ekipe dunajskega Rapida, je za Radomlje v prvem delu sezone 2021/22 odigral 22 tekem, zabil štiri gole in prispeval dve asistenci.

Pozimi je za, kot so takrat zapisali Radomljani, rekordno odškodnino v zgodovini kluba prestopil v Frosinone, pri katerem pa se je zanj izšlo veliko slabše od pričakovanj. V šestih mesecih je v drugi italijanski ligi zbral le en nastop, zato je bilo jasno, da bo poleti iskal nove rešitve. Očitno jo je našel v Ljudskem vrtu. V vrste Maribora bo posojen do konca sezone. Božić ima z Italijani sicer pogodbo do leta 2024.

Marko Božić: “Zelo sem vesel, da sem tukaj in da mi je ponujena priložnost, da lahko v Sloveniji tudi na višjem nivoju pokažem, kar zmorem. Ko sem odšel iz Radomelj, sem podrobno spremljal slovensko ligo tudi v nadaljevanju sezone. Maribor dobro poznam, všeč mi je slog igre ekipe in verjamem, da se lahko uspešno prilagodim. Prvi vtisi so zelo dobri, spoznal sem celotno ekipo, strokovni štab. Vsi so me lepo sprejeli in imam dober občutek o naši skupni zgodbi.”

Marko Šuler: “Po nekaterih načrtih bi moral biti pri nas že prej, z drugačnimi pogoji. O njegovih zmožnostih sem se prepričal že pred prihodom v Radomlje, morda je takrat šlo za zamujeno priložnost, ki pa smo jo izkoristili zdaj. Med prejšnjo sezono je imel uspešno, zanimivo jesen v Radomljah, v Italiji, v zelo težkem okolju, mu ni šlo po načrtih, ni dobil prave priložnosti in prišel je trenutek, ko smo se hitro odzvali.”

Bo tretja poletja okrepitev mladi Hrvat?

Po donedavnem vratarju Mure Marku Zalokarju, ki pa ga gre razumeti predvsem kot rezervno opcijo za poškodovanega Ažbeta Juga, je Maribor našel prvo večjo okrepitev za sezono 2022/23, ki jo bo začel z evropskimi nastopi. Prav danes so dobili prvega evropskega tekmeca, 5. ali 6. julija se bodo v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili proti beloruskemu Šahtjorju iz Soligorska.

Naslednja okrepitev Maribora v napadu pa utegne biti mladi, 20-letni hrvaški napadalec Ivan Brnić. Nogometaš, ki se najbolje znajde na levem krilnem položaju, lani pa je nastopal za mlado hrvaško reprezentanco, je produkt nogometne šole splitskega Hajduka.

V prejšnji sezoni je igral za Dugopolje v drugi hrvaški ligi in tam blestel. V 26 nastopih je dosegel 11 golov in prispeval šest asistenc.