Mariborčani boljši od velikana, mojstrovina Iličića

Nogomet 28. Jan 202320:46
Foto: Uroš Skaza

NK Maribor je v soboto v turškem Beleku odigral kar dve pripravljalni tekmi. Rezervna postava je remizirala s selekcijo do 19 let Šahtarja iz Donjecka (1:1), nato pa so prvokategorniki skalpirali ukrajinskega prvaka Dinamo Kijev (2:0).

Na prvi tekmi proti mladincem Šahtarja ni bilo zmagovalca. Roko Baturina je vijolične popeljal v vodstvo, Ukrajince pa je v drugem polčasu priključil Kirilo Siheiev.

Na drugi tekmi so se Mariborčani udarili še s kijevskim Dinamom. Četa Damirja Krznarja je prišla do odmevne zmage z 2:0.

Oba zadetka sta padla v drugem polčasu. Po akciji, ki jo je začel Josip Iličić, je žoga po preigravanju Ivana Brnića prišla do Marka Božića, po njegovi podaji pa je z lepim in natančnim strelom v polno meril Aljaž Antolin.

Zadetek za 2:0 je padel v 79. minuti. Po mojstrskem preigravanju Iličića, ki je premešal ukrajinsko obrambo in podal, je Brnić usmeril žogo v desni spodnji kot in postavil končni izid.

Dodajmo še, da se je v 61. minuti poškodoval Marin Laušić, kar je še druga poškodba po Marku Toliću v tem pripravljalnem obdobju.

Maribor bo priprave v Turčiji sklenil v sredo (1. februar), ko se bodo za konec pomerili še s prvo ekipo Šahtarja.

Uspešna tudi Olimpija

Prijateljsko tekmo je igrala tudi Olimpija. Zmaji so v težkih vetrovnih razmerah in z premešano postavo z 1:0 premagali NK Orijent. Zmagoviti zadetek je dosegel Ivan Posavec.

Komentari

Vaš komentar