Šuler: V Mariboru ne bomo stali mirno, šli bomo do konca (VIDEO)

Nogomet 26. Feb 202420:24 7 komentarjev

V tokratni oddaji Pod prečko je Marko Šuler iskreno spregovoril o incidentu v Murski Soboti. Razsodba ga ni presenetila.

Prav danes je bila znana kazen, ki jo je NK Maribor dobil zaradi incidenta v Fazaneriji. Tekma proti Muri je registrirana s 3:0 za Prekmurce, ob tem pa bo Maribor moral plačati 25 tisoč evrov denarne kazni. Za nameček bodo tribune Ljudskega vrta na naslednjih štirih obračunih vijoličnih prazne.

Mariboru je na tekmi 21. kroga Prve Lige Telemach v Murski Soboti odlično kazalo, vodil je z 2:0, ko je v 57. minuti počilo kot na fronti. Glasen pok, ki je na igrišče priletel s predela, kjer so bili gostujoči navijači Viole, je poškodoval kar sedem članov Murine ekipe (pet igralcev, kondijcijski trener in pobiralec žog), zato je glavni sodnik tekme David Šmajc tekmo sprva prekinil, kasneje pa jo tudi odpovedal.

Športni direktor Maribora Marko Šuler je o dogodku povedal: “Težko ubesediti. Take stvari se dogaja že dolgo. Poizkušamo opozarjati, verjemite, da delamo veliko na tem. Na koncu si po izrečeni kazni kriv, stvari pa nimaš moč popraviti oziroma na njih vplivati.”

Dodal je: “Medijsko je bil dogodek zelo izpostavljen, kar je potrebno. Kot klub in kot posameznik se distanciram od dogodkov. Ne moremo se sprijazniti z njimi. A z načinom, kako to sankcionirati, nismo ničesar rešili. Trpi šport, trpi igrišče. Ko izrečeš, da je nekdo kriv, moraš imeti za to krivca. Kako je Maribor tu kriv, ne vem.”

nogomet prva liga telemach nk maribor marko šuler
Foto: Uroš Skaza

Ga je kazen presenetila? “Ja in ne. Glede na izkušnje nisem presenečen. Neke stvari s tem javno rešimo, a se ponavljajo. Rabimo najti način, da se take stvari ne bi več dogajale. Stadion zaradi tega ni bolj nevaren ali varen.”

“NK Maribor rabi pomoč, a te pomoči ni. Smo krivi, a nemočni.” – Marko Šuler

Mura je za zeleno mizo tekmo dobila s 3:0, čeprav je Maribor ob prekinitvi vodil z 2:0. “Osebno, kot nekomu, ki sem bil v športu dolga leta, je vsak tak rezultat boleč. Stvari se morajo dogajati na igrišču. Zato so nogometaši plačani, zato ljudje prihajajo na stadione. Te stvari je treba obsoditi, a če ne zmoremo najti, kdo je za to kriv, je nekaj narobe.”

Maribor bo naslednje štiri domače tekme odigral pred praznimi tribunami. “Sem kriv, ker mi je tako dokazano, a sem nemočen. Klub nima vzvodov, kako to rešiti. Varnost lahko zagotavljamo le na en način: da je stadion prazen,” dodaja Šuler.

“Mi nismo organ, ki lahko kaznuje, daje sankcije. Ne moremo preprečiti prihoda na stadion nikomur. Potreben je pogovor z udeleženimi, navijači. Do zdaj tega pogovora ni bilo. Navijači kričijo po dogovoru. Nimamo samo mi navijačev, vsi jih imajo, cel svet. S klubom navijači nimajo problema,” je še povedal športni direktor Štajercev.

Kako se bo klub odzval?

O odzivu je Šuler povedal: “Odziv ne bo dober. Močno dvomim, da bodo naslednje tekme mirne. Vemo, s kakšno strastjo Maribor dojema nogomet. V večjih težavah kot smo, bolj se ta strast čuti. Te strasti si želimo. Skušamo zadeve regulirati, a v določenih stvareh smo nemočni. Misim, da bomo šli do konca. Tudi na naslednjo stopničko. Letos nam je bilo odvzetih pet točk, nikoli po športni plati. Tri zdaj, dve proti Rogaški, kjer zapisnik ni bil pravilen. Stvari se ponavljajo. To ne gre v pravo smer.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje