Minili so časi, ko so v Evropi igrale polprofesionalne ekipe

Nogomet 9. Jul 20219:28
Nogometna tekma
Domžale v Luksemburgu branijo minimalno prednost.

Nogometaši Domžal so s četrtkovo tekmo prvega predkroga kvalifikacij novoustanovljene konferenčne lige zakorakali v novo sezono. Z minimalno zmago proti Swift Hesperangu so izpolnili osnovni cilj pred povratnim dvobojem, čeprav bi se tekma zanje lahko razpletla tudi precej drugače.

Slovenski prvoligaš s predstavo v domačem Športnem parku ni navdušil. Predvsem v prvem polčasu je bila njegova igra preveč statična in počasna ter brez pravih rešitev v napadu, kar je domači trener Dejan Djuranović pripisal predvsem zahtevnim razmeram, za katere je poskrbelo soparno ozračje. “Visoke temperature so v prvem polčasu morda zabile igralce,“ je priznal 53-letnik.

Njegovi igralci so bili redko nevarni za nasprotnikova vrata, še najlepše priložnosti v prvih 45 minutah pa so si priigrali iz prekinitev. “Na prekinitvah imamo predvsem dobra izvajalca Senijada Ibričića in Arnela Jakupovića ter tudi dobre skakalce. To poskušamo izkoristiti in v tem segmentu smo se pripravljali in skušali biti dobri. Imeli smo dobro situacijo s prostega strela in kota. To je sestavni del naše igre,“ je izpostavil Djuranović

Gostujoči trener povprašal kar novinarje

Ko je v drugi polovici tekme padel mrak so lažje zadihali tudi igralci, a živahnejše nadaljevanje je prinesel šele gol Andraža Žiniča, ki je v obrambi disciplinirane goste prisilil, da se odprejo in priložnosti za zadetek ne iščejo le iz protinapadov. Z nekaj več sreče bi jim to kmalu uspelo, saj so po prejetem golu dvakrat zadeli okvir vrat, slabe volje pa bili tudi po padcu Andyja Minoliena v domžalskem kazenskem prostoru, po katerem bi glavni sodnik lahko pokazal tudi na najstrožjo kazen.

“Rad bi si ogledal posnetek padca. Morda mi lahko vi poveste, ali je bila enajstmetrovka,“ je novinarje na tiskovni konferenci po tekmi povprašal trener gostov Vincent Hognon. “Seveda smo razočarani, saj smo izgubili, a hkrati sem ponosen, kaj je moja ekipa pokazala. Od prihoda v klub smo skupaj opravili le deset treningov, morda nam manjkajo tudi izkušenj. Bili smo zelo blizu, da bi se domov vrnili s pozitivnim izidom. Vseeno mislim, da se lahko uvrstimo v naslednji krog,“ je pristavil Francoz.

Nogometna tekma
Ko je v drugi polovici tekme padel mrak so lažje zadihali tudi igralci.

Domžalčani dojeli, da gre za resnega nasprotnika

Če kaj, je obračun z Luksemburžani pokazal, da v Evropi ni več lahkih nasprotnikov. Časi, ko so slovenski klubi z visoko razliko premagovali tekmece iz manj razvitih nogometni dežel, so minili, čemur je pritrdil tudi Djuranović.

“Moram reči, da je bila tekma pričakovano zahtevna. Že pred dvobojem sem dejal, da Hesperange niso naivna ekipa. Tudi zato je bilo pomembno pripraviti igralce, da ni prišlo do miselnosti, da je to le ekipa iz Luksemburga. So resna ekipa in pomembno je bilo, da so fantje dojeli, da gre za resnega nasprotnika in da morajo v tekmo resno pristopiti. Mislim, da smo v tem uspeli,“ je povedal domžalski strateg.

Domžalčani so sicer takoj po zadnjem pisku sodniške piščalke misli že preusmerili na povratni dvoboj prihodnji četrtek v Luksemburgu in kljub zmagi ne bo nič lažji od prvega. “V tekmo bomo šli z enako miselnostjo kot v prvo. Seveda gremo na zmago, a se zavedamo, da nas v naslednji krog popelje tudi remi,“ je zatrdil edini strelec tekme Andraž Žinić.

Komentari

Vaš komentar