Mustafa Nukić se je po zmagi poklonil preminulemu navijaču

Nogomet 3. Okt 20229:40 1 komentar
Mustafa Nukić. FOTO: Aleš Fevžer.

"Hvala, Matej, za vso podporo s severa in počivaj v miru," je bil po sobotni zmagi nad Taborom Sežano ob smrti mladega člana navijaške skupine Green Dragons pretresen tudi Mustafa Nukić, ki je v odsotnosti Timija Maxa Elšnika tokrat nosil kapetanski trak Olimpije.

“To je res žalostna zgodba. Še prejšnjo soboto sem bil s prijatelji v njegovi družbi. Bil je velik navijač Olimpije. Na žalost je preminil zelo mlad. Ostal sem brez besed. Ne vem, kaj naj rečem, razen tega – hvala, Matej, za vso podporo s severa in počivaj v miru,” se je mnogo prezgodaj preminulemu navijaču Olimpije poklonil Mustafa Nukić.

Sobotna tekma s sežanskim Taborom je sicer minila v znamenju žalovanja, pred začetkom tekme so se gledalci in nogometaši v Stožicah na preminulega spomnili z minuto molka, medtem ko so člani navijaške skupine Green Dragons 33 minut na severni tribuni stali v tišini, star je bil namreč 33 let, potem v znak žalovanja priznali 33 bakel in začeli vzklikati njegovo ime. Zanimivo, malo za tem, ko so se oglasili, je Olimpija, naključno ali ne, zabila prvi gol.

“Green Dragons imajo veliko težo. Brez njih ni tega kluba. Brez nas tudi ni njih. Skupaj moramo sodelovati. Zagotovo nam njihova podpora pomeni veliko,” je težo skandiranju organizirane navijaške skupine, ki je tokrat v Stožice prišla v precej velikem številu, dal tokratni kapetan Olimpije. Ob tem je treba izpostaviti tudi potezo vodstva kluba, ki bo del izkupička od prodaje vstopnic namenilo družini preminulega. Žal je bilo gledalcev bolj malo. Vsega nekaj čez tisoč jih je prišlo.

Z Ruijem Pedrom bosta še boljša

Prvi gol na tekmi je zabil Rui Pedro, drugega tudi in nadaljeval z odličnimi igrami, ki jih kaže, odkar je prišel v Ljubljano. Po šestih tekmah je pri učinku štirih golov in treh asistenc.

Olimpija je v prvih 11 krogih osvojila 30 točk. FOTO: Aleš Fevžer.

“Zelo dobro sodelujeva. Je pa res, da včasih igra na krilu, drugič v mano v sredini napada. Zagotovo bo treba delati še bolje, saj bo v prihodnosti še več ekip, ki se bodo branile s petimi branilci. Treba bo uskladiti določena gibanja, verjamem pa, da od naju v prihodnosti lahko pričakujete še več,” je Portugalca pohvalil tudi Nukić, ki si je kapetanski trak nadel ob odsotnosti Timija Maxa Elšnika. Vezist, ki je imel v zadnjem tednu reprezentančne obveznosti, je tekmo začel na klopi.

“On je naš kapetan. Z njim se tako na kot izven igrišč razumem zelo dobro. Poznalo se je, da je tekmo začel na klopi. Trener že ima razloge, zakaj se je odločil tako. Ko je vstopil, se je naša igra precej spremenila. Določene stvari v igri počne zelo dobro. Zelo sem vesel, da ga imamo,” je Nukić lepe besede izbiral tudi za svojega drugega soigralca pri Olimpiji, ki je imela proti Taboru nepričakovano veliko težav, a na koncu vseeno izpolnila svoj cilj. Vnovič je osvojila poln izkupiček.

Tokrat je odigral 74 minut. FOTO: Aleš Fevžer.

Ponosen, da je član te ekipe

“Zelo zahtevna tekma. Od prve do zadnje minute sem iskal pozicije, prostor za gol, ampak enostavno nisem prišel do dobre situacije. Nasprotnik se je dobro pripravil na nas, onemogočil našo zvezno vrsto, branili so se igralec na igralca. Dejstvo je, da je, sploh nam napadalcem, težko, če igraš proti petim branilcem. Na koncu je pomembno samo to, da smo zmagali. Treba je zmagovati, tudi ko ne gre. Hvala bogu imamo tako kakovost, da vedno nekdo stopi v ospredje. Danes je bil to Rui, drugič kdo drug. Na koncu smo zmagali zaradi kakovosti, ki jo imamo na vsakem igralnem mestu,” je zadovoljno ugotovil 31-letni napadalec.

Ko smo ga vprašali, kaj bi odgovoril, če bi mu kdo pred začetkom sezone povedal, da bo imela Olimpija po enajstih odigranih prvenstvenih tekmah na svojem računu 30 točk, se je nasmejal. “Kje lahko podpišem? (smeh) Ne, fenomenalno. Zelo sem ponosen, da sem del te ekipe. Želim si, da se še naprej učimo od našega trenerja in nadaljujemo v podobnem slogu. Da skušamo narediti nekaj za naše mesto, navijače in Olimpijo vrnemo tja, kamor spada,” je druženje z novinarji zaključil s šestimi goli najboljši strelec Olimpije v tej sezoni.

Vrhunci tekme Olimpija – Tabor:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje