Nadaljevanje Prve lige 10. februarja

NK Maribor - NŠ Mura
Grega Wernig

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je sestal na svoji 3. seji po imenovanju novega izvršnega odbora. Kot je že v navadi, je seja potekala v spletnem okolju, člani izvršnega odbora pa so obravnavali enajst točk dnevnega reda. Med njimi tudi imenovanje selektorjev ženske in dekliških reprezentanc.

Izvršni odbor je podaljšal mandat selektorju ženske A reprezentance, Borutu Jarcu, kakor tudi selektoricama mlajših reprezentanc. U19 bo še naprej vodila Petra Mikeln, U17 pa Tina Kelenberger. Sodelovanje z omenjenimi pa se podaljša do 30. 11. 2022.

NADALJEVALI BODO TUDI V 2. LIGI

Potrjen je bil tudi koledar za pomladanski del sezone 2020/21 v 1. SNL, 2. SNL in Pokalu Slovenije. PLTS se nadaljuje 10. februarja s tekmami 20. kroga, tekmovanje v 2. SNL (prekinjeno od 20. oktobra) se nadaljuje 21. februarja, Pokal Pivovarna Union pa 3. marca s prestavljenimi tekmami 2. kroga oziroma 17. marca s tekmami četrtfinala.

Člani izvršnega odbora so sprejeli tudi razpis za novoustanovljene klube. NZS bo vsakemu novoustanovljenemu klubu v letu 2021, ki bo izpolnjeval osnovne pogoje (vključenost v MNZ in vpisan v register klubov NZS, najmanj dve ekipi v različnih starostnih kategorijah in vsaj z eno mlajšo ekipo tekmuje v uradnih ligaških tekmovanjih pod okriljem NZS), namenila 1000 EUR pomoči (od tega polovica v obliki športne opreme) oziroma 500 EUR pomoči (od tega polovica v obliki športne opreme) v primeru kluba malega nogometa.

Na predlog predsednika NZS, Radenka Mijatovića, so člani IO prav tako potrdili razdelitev področij dela podpredsednikov NZS. Stanko Glažar bo tako v naslednjih štirih letih zadolžen za področja futsala, infrastrukture, ter sodelovanje s člani in ključnimi deležniki, Danilo Kacijan za področja tekmovanj pod okriljem NZS, Gvido Mravljak za področja sistemskih, normativnih zadev, integritete ter komuniciranja in Dejan Germič za ženski nogomet, mladinski nogomet in nogomet za vse.

Poleg zgoraj omenjenih tem so člani izvršnega odbora obravnavali in sprejeli še razpis za priznanja NZS za leto 2020, spremembe in dopolnitve disciplinskega pravilnika NZS, podaljšanje mandata komisijam in organom do zaključka tekmovalne sezone 2020/21, ter podali soglasje k podpisu pogodbe o prodaji medijskih in sponzorskih pravic.

Komentari

Vaš komentar