Naslednik Zorana Zeljkovića: Izkoristil bom to priložnost (VIDEO)

Nogomet 6. Maj 202420:43 2 komentarja

Klop ljubljanske Olimpije je trenutno izpraznjena. Zoran Zeljković je danes s strani vodstva kluba dobil nezaupnico in zapustil mesto glavnega trenerja, vse bolj pa se zdi, da bo njegov (začasni) naslednik trener mladinske ekipe Boštjan Miklič. Slednji je za Sportklub komentiral namige, da v soboto zmaje celo vodil na večnem derbiju.

Ljubljanska Olimpija trenutno nima glavnega trenerja. Pravzaprav nima niti pomočnika in niti trenerja vratarjev. Vsi so se namreč danes, ko je Zoran Zeljković po sestanku s klubsko upravo dobil sporočilo, da je bivši trener zmajev, zapustili klub.

Kdo bo torej vodil zmaje, ki jih že v soboto čaka večni derbi z Mariborom, ki bo odločil o tem, kdo bo sezono končal na 2. mesto in si priigral boljše izhodišče pred poletnimi evropskimi boji? Vsaj začasno se zdi, da bo to funkcijo prevzel Boštjan Miklič, ki je trenutno trener mladinske ekipe zmajev, s katero je sicer danes po porazu z ekipo Brinje Grosuplje (0:2) izgubil možnosti za državni naslov. Še pred tekmo pa je za Sportklub spregovoril o tem, ali bo dejansko začasno prevzel vodenje prvega moštva zmajev.

“Osredotočal sem se na mladinsko tekmo. Kar se tiče prevzema članske ekipe Olimpije, če mi bodo dali to priložnost, jo bom izkoristil. Dokler sem tu, bom delal maksimalno. Sem Ljubljančan, to je to,” je bil kratek in jedrnat Miklič, ki bo bržkone kaj kmalu izvedel, ali bo dejansko zeleno-bele v soboto vodil v Ljudskem vrtu.

NK Olimpija
Boštjana Mikliča (na fotografiji povsem levo) čaka izjemno zahtevna naloga. Foto: Aleš Fevžer

Kdo je Boštjan Miklič?

Boštjan Miklič je nekdanji nogometaš, ki je v karieri branil barve Factorja, Slovana, Triglava in tudi Livarja. Je diplomant fakultete za šport, trenersko kariero je začel v mlajših selekcijah ženskih reprezentanc.

Pri ljubljanski Olimpiji je v mlajših selekcijah deloval že v obdobju Milana Mandarića, ko je bil med drugim tudi pomočnik Roberta Pevnika. Nato se je preselil h kranjskem Triglavu, ki ga je kot glavni trener vodil med januarjem 2021 in julijem 2022 ter s Kranjčani igral tudi v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v Prvo ligo Telemach, ko mu je vstop med elito naposled preprečil sežanski Tabor.

Leta 2022 se je vrnil v Olimpijo in prevzel mesto vodje akademije ter postal tudi trener mladincev. Olimpijo je kot začasni trener vodil že minulo jesen, ko se je s klopi zmajev poslovil Joao Henriques, a tedaj zmajev ni vodil na nobeni uradni tekmi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje