Nenavadna izjava trenerja Mure: Ni rezultatskega pritiska

Nogomet 21. Sep 202314:30 > 14:33 1 komentar
Vladimir Vermezović. Foto: Jure Banfi

Med septembrskim reprezentančnim premorom je v nogometni Murski Soboti zavel nov veter. Izpraznjen stolček po slovesu Dejana Grabića je zasedel srbski strokovnjak Vladimir Vermezović, ki smo ga po tekmi z Bravom (1:1) povabili pred mikrofon oddaje Pod prečko.

Ko se je v slovenski nogometni javnosti začelo šušljati, da bo novi trener Mure postal Vladimir Vermezović, je to marsikoga presenetilo. Izkušeni 60-letni strokovnjak namreč pred tem ni imel nobene povezave s slovenskim nogometom, sesti na vroči stolček prekmurskega ponosa pa je vselej izjemno zahtevna naloga.

Hitro je postalo jasno, da je novega trenerja Mure izbral Gregor Balažic. Sveži nogometni upokojenec v Fazaneriji dobiva vse več pooblastil, ki sicer pritičejo športnemu direktorju, zanimivo pa bo videti, v kolikšni meri bo nekdanji branilec črno-belih zadel s svojo trenersko izbiro.

“Gregor Balažic je igral v Partizanu, ki je že vse življenje moj klub. Preko njega in skupnega nogometnega prijatelja je prišlo do prvih kontaktov. Hitro smo se dogovorili, prepričal me je Murin projekt. Mura ima veliko mladih igralcev, hkrati pa ni velikega rezultatskega pritiska. S finančnega vidika bi bila uvrstitev v Evropo zelo dobra, saj je denar v modernem nogometu najpomembnejši. V tej sezoni bomo naredili vse, da se uvrstimo v Evropo, nato pa bomo videli, kaj bo prinesla naslednja sezona,” je o svoji novi trenerski službi v pogovoru za oddajo Pod prečko razmišljal Beograjčan.

Mura lahko igra lep nogomet

Zanimivo bo videti, kakšna bo podoba Mure pod vodstvom Vermezovića, ki je moral na svojem trenerskem debiju proti Bravu pokazati predvsem sposobnost reakcije na nepričakovane dogodke, ko je bil že v 11. minuti tekme izključen branilec Leard Sadriu.

“To je odvisno predvsem od kvalitete igralcev v ekipi. Murina ekipa je po mojem mnenju zelo mlada. Igranje v resni profesionalni ligi je nekaj povsem drugačnega, kot igranje v mlajših selekcijah. Potrebuješ izkušene igralce. Mislim, da ima Mura dovolj kvalitete, da lahko igra lep nogomet,” o tej temi razmišlja novi trener Prekmurcev.

Vladimirja Vermezovića naslednji tekmovalni test čaka v soboto, ko se bo njegovo moštvo pomerilo z Rogaško. Foto: Jure Banfi

Dolžina pogodbe je nepomembna

Ob podpisu pogodbe z Vermezovićem je marsikoga presenetilo tudi dejstvo, da so pri Muri srbskemu strokovnjaku ponudili sodelovanje samo do konca sezone. Je torej 60-letnik zgolj ‘gasilec’ ob slabem uvodu v sezono in ne dolgoročna rešitev?

“Pogodba je veljavna do junija. Saj veste, kako je s trenerji. Pogodbe so nekaj virtualnega, dolžine so praktično nepomembne. Vse je odvisno od rezultatov. Upam, da bodo ti dobri in da bo sodelovanje dolgo in uspešno,” je to temo na kratko pokomentiral naš sogovornik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje