Nogometaša, ki si ga Olimpija ne more privoščiti, čaka Kekov test

Nogomet 8. Jan 202414:10 0 komentarjev
Luka Vešner Tičić. Foto: SK

Pred Luko Vešnerjem Tičićem je novo veliko poglavje v karieri. Zagotovo bo reprezentančno obarvano, morda tudi klubsko. Prihajajoči tedni v vsakem primeru prinašajo kopico priložnosti za vezista, ki bi ga rada v svojih vrstah videla tudi ljubljanska Olimpija.

Je Štajerec, ki se je nogometa učil v Ljubljani, se uveljavil v Novem mestu, zdaj pa iz povprečja izstopa v Kopru.

Luka Vešner Tičić je eden izmed četverice nogometnih akterjev, ki so v zaključku sezone 2020/2021 Koper v majici Krke skorajda poslali v drugo ligo, nato pa so se s poletjem 2021 preselili v slovensko Istro in obrnili rezultatsko krivuljo Primorcev obrnil pošteno navzgor. Dve leti in pol kasneje bo 23-letnik ostal zadnji ‘branik’ novomeškega pridiha na Bonifiki. Kaheem Parris je že lani odšel v kijevski Dinamo, trener Zoran Zeljković to jesen v Olimpijo, Luka Kambič je dobil proste roke pri iskanju novih delodajalcev.

Vešner Tičić je za Koper v dveh letih in pol odigral kar 88 tekem in dosegel tri zadetke. Foto: Aleš Fevžer

A kaj lahko se zgodi, da bo tudi Tičić v kratkem zamenjal klub. Zanimanja zanj ne manjka, slabo varovana skrivnost je, da ga je v Olimpijo želel s seboj odpeljati tudi Zeljković, a zmaji niti približno nimajo na voljo dovolj finančnih sredstev, da bi zadovoljili koprske apetite. Cena za nekdanjega člana Ilirije je nastavljena na 500.000 evrov.

“Vsak igralec iz Slovenije si želi oditi v tujino. A pustimo času čas. Iskreno bi najraje odšel v Anglijo, ampak tja vemo, da je zelo težko priti. Trenutno tam ni Slovenca. Vem, da je bilo nekaj zanimanja tudi iz domače lige, ampak s tem se trenutno ne ukvarjam, osredotočam se samo na nogomet. Z glavo sem stoodstotno v Kopru. Že v prejšnjih prestopnih rokih se je govorilo marsikaj, ampak ko bo prišel čas za prestop, bo pač prišel,” o morebitnem zimskem prestopu razmišlja Vešner Tičić.

Že poleti se je precej govorilo o tem, da nekdanjega mladega slovenskega reprezentanta spremlja dunajski Rapid. Foto: Aleš Fevžer

Cilji ostajajo visoki

Če bo ostal, bo v drugem delu sezone 23-letnik igral pod vodstvom novega trenerja. Že tretjega v tej sezoni. Vajeti koprskega prvoligaša je namreč z novim letom prevzel nekdanji slovenski reprezentant Aleksander Radosavljević, ki si je v skladu s pričakovanji zastavil jasne cilje za nadaljevanje sezone – s Koprom se želi uvrstiti v Evropo. Tudi Vešner Tičić razmišlja podobno.

“Vselej se hitro prilagodim na novega trenerja in upoštevam njegove napotke. Trenira se zelo dobro, treningi so na visokem nivoju in pred nami so lepi časi. V prvem delu nam je pogosto zmanjkalo tudi malce sreče, to je nogomet. Včasih gre in včasih ne. Poznam ekipo, zmožni smo marsičesa. Zaostanek je velik, ampak zastaviti si moramo visoke cilje. Vemo pa, da prva tri mesta vodijo v Evropo in to mora biti naše vodilo. Nihče nas ni premagal dvakrat, naša liga je zelo izenačena in vsak lahko premaga vsakogar, če ima dober dan,” je prepričan Mariborčan.

Dokazati želijo, da se ljudje motijo o slovenski ligi

Ne glede na to, ali bo ostal ali odšel, nekdanjega mladega reprezentanta v naslednjih dneh čaka velik izziv. Kot edini član Kopra bo namreč v mesecu januarju del akcije izbrancev Matjaža Keka, ki bo v ZDA odigrala tekmo s selekcijo nogometašev iz ameriške lige MLS. Vpoklic v člansko reprezentanco je nov dokaz, da je kariera 23-letnika v vzponu.

“V trenutku, ko pokliče selektor, si zgolj vesel. Potem pa začneš razmišljati o tem, da si izbran v selekcijo najboljših iz naše lige. Vemo, kaj se govori o njej, naša naloga bo tudi ta, da dokažemo nekaterim, da se motijo,” o naslednjem velikem poglavju v svoji karieri razmišlja Luka Vešner Tičić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!