Nov zaplet: Mandarić zaradi neplačila na sodišče

Nogomet 7. Apr 202217:37 > 20:53 0 komentarjev

Nekdanji prvi mož nogometašev ljubljanske Olimpije Milan Mandarić bo sprožil sodni postopek zoper Nemca Adama Deliusa. Zdajšnji lastnik nogometnega prvoligaša iz slovenske prestolnice do konca letošnjega marca ni izpolnil svojih pogodbenih obveznosti, sodni postopek pa naj ne bi ogrozil delovanja Olimpije.

Odvetnica 83-letnega ameriškega poslovneža srbskih korenin Petra Jereb je na današnji novinarski konferenci v Austria Trend Hotelu v Ljubljani dejala, da se prenos kluba ni izvršil v skladu s pogodbo. Novi lastnik Olimpije je Milanu Mandariću dolžan milijon evrov.

“Rok za plačilo zadnjega dela kupnine je potekel 31. marca. Ker do tega dne ni bila poplačana kupnina s strani kupca oziroma podjetja Revisore Sportmanagement, se je moja stranka odločila za sodni postopek za izterjavo zadnjega obroka kupnine. Cilj prenosa lastništva, hkrati pa tudi glavni pogoj gospoda Mandarića pri prenosu lastništva je bil, da se poplačajo vsi upniki kluba na dan 29. septembra 2021, ki je pogodbeno dogovorjen datum prenosa. Kot je nam znano, je bilo doslej poplačanih le polovica upnikov, čeprav je denar za to zagotovila moja stranka,” je med drugim dejala Jerebova.

Se bo vrnil v klub?

Mandarić, ki je na športno-poslovnem področju deloval tudi v ZDA, Angliji, Franciji in Belgiji, je dodal, da še nikoli ni imel toliko težav pri prenosu lastništva.

“Komunikacija med nami ne obstaja,” je dejal Mandarić, ki je v svojem več kot šestletnem mandatu v Olimpijo vložil 40 milijonov evrov. V tem obdobju se mu je 15 milijonov evrov povrnilo od prodaje igralcev, v delovanje kluba pa je iz svojega žepa namenil 25 milijonov evrov.

Nekdanji prvi mož Olimpije, ki je Olimpijo za pet milijonov evrov prodal oktobra lani, je na koncu dejal, da obstaja tudi možnost, da odstopi od pogodbe z Adamom Deliusom in znova prevzame vajeti kluba iz Ljubljane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!