Novo poglavje mariborske krize: kaj prinaša ponedeljek?

Nogomet 25. Sep 202315:02 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so sinoči v Ljudskem vrtu vknjižili še tretji zaporedni poraz. Po Celju in Olimpiji je vijolice premagal še Koper, žvižgi navijačev pa dokazujejo, da so v nogometnem mestu ob Dravi prižgani vsi alarmi. A po naših informacijah v klubu ne vlada nikakršna panika. Ekipa se v nespremenjeni zasedbi pripravlja na tekmo z Radomljami.

Ko je po včerajšnjem porazu proti Kopru, ki je mariborski niz brez zmage podaljšal na pet tekem, trener Damir Krznar bodril potrte nogometaše vijolic, ni bilo malo tistih, ki so bili prepričani, da se od njih tudi poslavlja. Nenazadnje je takšen vtis dajalo tudi vzdušje, ki je spremljalo prizore skrušenih Mariborčanov, ki so nemo z rokami na obrazu ‘predelovali’ še en spodrsljaj v nizu. Navijači v Ljudskem vrtu, kolikor jih je še ostalo na tribunah do konca tekme, so ekipo v slačilnico poslali s koncertom žvižgov.

Vzdušje v Ljudskem vrtu po tekmi Maribor – Koper

A Damir Krznar je takoj po tekmi zavrnil namigovanja, da je to njegovo slovo od najuspešnejšega nogometnega kluba v zgodovini slovenskega nogometa. Na novinarski konferenci je zatrdil, da še ima dovolj energije za reševanje krize. In po naših informacijah bi mu vodstvo kluba v tem trenutku vrata pokazalo samo, če bi se Hrvat sam odločil, da ni več sposoben voditi prve ekipe štajerskega ponosa. Krznarja naj bi zadnjih 20 minut srečanja, pa tudi vrnitev nekaterih poškodovanih prvokategornikov, kot sta Marko Kolar in Hilal Soudani, ki sta v igro Maribora nedvomno dodala marsikaj dobrega, navdalo z upanjem, da se bo njegovo moštvo vendarle izvilo iz neugodne situacije.

51-letnik je tako danes dopoldan s strokovnim štabom vodil trening vijolic, ki se pripravljajo na gostovanje proti Radomljam. Za danes ni napovedanih nikakršnih intenzivnih sestankov, kakršni so se v Ljudskem vrtu dogajali prejšnji ponedeljek, ko se je sestal celo upravni odbor kluba. Če pa Krznarju in njegovim fantom v četrtek ne uspe premagati vse boljših in boljših Radomelj, potem se zdi, da bo usoda nekdanjega trenerja Dinama zapečatena.

FOTO: Jure Banfi.

Nogometna javnost že išče Krznarjevega naslednika

V nogometnem Mariboru se torej te dni soočajo s hudo rezultatsko krizo. In ko je tako, nogometna javnost pač razmišlja tudi o tem, ali bi bilo nemara v iskanju lepše prihodnosti vendarle dobro kaj spremeniti tudi na odločevalskih mestih. Ni malo tistih, ki so Krznarja že prečrtali z mesta glavnega trenerja Maribora, velik del štajerskih navijačev je prepričan, da bi se v klub moral vrniti Ante Šimundža. Toda za to je trenutno precej malo možnosti. Nekdanji igralec in trener vijolic se je namreč leta 2015 od kluba poslovil zaradi nasprotujočih si pogledov tudi z nekaterimi današnjimi vodilnimi možmi kluba. Ti pogledi se skozi leta niso prav nič zbližali.

Ante Šimundža nogomet
Foto: Uroš Skaza

Kot možna zamenjava za Krznarja se seveda omenja tudi njegov predhodnik Radovan Karanović, ki je po slovesu z mesta glavnega trenerja ostal del kluba in bi verjetno z veseljem znova prevzel odgovornost ‘dežurnega gasilca’. A o teh možnostih je vsekakor prezgodaj špekulirati. Damir Krznar je še vedno trener Maribora, v primeru novih neuspehov in njegovega slovesa pa vprašanje, če ne bi cene za neuspeh plačal tudi športni direktor Marko Šuler. V tem primeru pa je sploh popolnoma nemogoče napovedovati, kakšna bi bila prihodnost vijolic. Zato počakajmo vsaj do četrtkove tekme z Radomljami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!