Težave za Olimpijo, plačati bo morala zajeten kup denarja

Nogomet 25. Sep 202312:55 0 komentarjev
Bo Robert Prosinečki novi trener Maribora? Za to je zelo malo možnosti. FOTO: Aleš Fevžer.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je v primeru tožbe Roberta Prosinečkega proti Olimpiji odločila v korist nekdanjega trenerja Ljubljančanov. Ti bodo morali Hrvatu in njegovim pomočnikom po naših informacijah plačati približno 250 tisoč evrov.

Prejšnji teden so na Fifi odločali v odmevnem primeru Roberta Prosinečkega, ki je vložil tožbo proti zdajšnjemu vodstvu Olimpije. To ga je, spomnimo, lani odpustilo tik pred začetkom sezone in na njegovo mesto pripeljalo Španca Alberta Riero, ki je Ljubljančane potem popeljal do dvojne krone.

54-letni Hrvat, ki je do nedavnega sedel na klopi hrvaškega prvoligaša Rudeša, med navijači v Ljubljani pa je bil zelo priljubljen zavoljo sezone 2002/03, v kateri je dres Olimpije nosil kot nogometaš, je imel z Ljubljančani podpisano pogodbo do konca sezone 2023/24.

Olimpija je v tej sezoni zaslužila ogromno in lahko še več

Zdaj so pri Fifi določili, da mu mora Olimpija plačati ves dolg, ki zanj in za njegove pomočnike znaša približno četrt milijona evrov, kar bo za Ljubljančane precejšnji udarec, a vseeno ne bi smel biti težava.

Z uvrstitvijo v skupinski del evropske konferenčne lige pod vodstvom že tretjega trenerja v enem letu, Portugalca Joaa Henriquesa, je Olimpija namreč zaslužila tri milijone evrov, še kar nekaj denarja pa si lahko obeta z naslova televizijskih pravic in predvsem morebitnih uspehov v nadaljnjem tekmovanju.

Vsak remi v konferenčni ligi ji prinaša 166 tisoč evrov, morebitna zmaga pa kar 650 tisoč evrov.

Prosinečki je bil trener Olimpije od konca marca do julija 2022. V osmih tekmah, vse so bile prvenstvene, je z njo osvojil 16 točk. Petkrat je zmagal, enkrat remiziral in dvakrat izgubil.