Obeta se nova farsa, Mura kljub vsemu vložila pritožbo

Prva liga 5. Sep 202320:36 24 komentarjev
FOTO: Profimedia.

Po naših informacijah je Mura na Nogometno zvezo Slovenije vložila pritožbo glede razpleta nedeljske tekme 6. kroga Prve lige Telemach med Muro in Olimpijo. Prekmurci so prepričani, da so Ljubljančani kršili novo pravilo krovne slovenske nogometne organizacije.

Rogaška je pred kratkim ostala brez tekme (in tudi točk) proti Kopru, zaradi česar je bilo v zadnjem času na relaciji Rogaška – Brdo pri Kranju, kjer je sedež Nogometne zveze Slovenije, zelo pestro. Slatinčani so celo grozili, da ne bodo odigrali tekme preteklega konca tedna proti Radomljami, a so na koncu le popustili in se odločili, da bodo s sezono nadaljevali.

Prah v Rogaški Slatini se še ni dobro polegel, pa je pred nami očitno že nova slovenska nogometna farsa. Pri Muri so namreč že po nedeljski tekmi proti Olimpiji v Fazaneriji, ki so jo izgubili z rezultatom 1:3, opozorili na to, da Ljubljančani niso spoštovali novega pravilnika Nogometne zveze Slovenije. Ta veleva, da mora imeti vsak slovenski klub v kadru osem nogometašev, ki so med 15. in 21. letom odigrali vsaj tri sezone (36 mesecev) v Sloveniji.

Kamen spotike je reprezentant v vrstah Olimpije, vratar Matevž Vidovšek, ki je po izračunu Prekmurcev v Sloveniji prebil 33 in ne zahtevanih 36 mesecev.

Pri Muri so po naših informacijah danes sestankovali prav zaradi tega in se naposled odločili, da – čeprav so sprva trdili drugače – na krovno slovensko nogometno organizacijo naslovijo pritožbo. Časa za vložitev je bilo 48 ur, kar pomeni, da so v Fazaneriji rok za oddajo pritožbe zagotovo ujeli, vprašanje pa seveda je, ali bodo ujeli tudi razplet, ki si ga želijo. To, kar so pred tednom dni dobili Koprčani – zmago za zeleno mizo s 3:0.

Čeprav je na sporedu reprezentančni premor, se bo v naslednjih dneh pri nas očitno govorilo tudi o klubskem nogometu …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje