Obeta se zgodovinski dogodek na tekmah Prve lige Telemach

Nogomet 17. Maj 202419:00 0 komentarjev
Prva liga Telemach
Foto: Aleš Fevžer

Jutri, v soboto 18. maja, in v nedeljo 19. maja, bo na tekmah Prve liga Telemach potekal zgodovinski dogodek.

Pred začetkom tekem bodo nogometaši (110 nogometašev) skupaj s spremljevalci (125 otrok) vstopili na zelenice v majicah Plazma Športnih iger mladih.

S to gesto se bodo slovenski nogometaši pridružili kolegom in spremljevalcem v vseh državah, kjer potekajo Plazma Športne igre mladih: na Hrvaškem (28 let), v Bosni in Hercegovini (13 let) in v Srbiji (11 let). To bo prvič v zgodovini obstoja Plazma Športnih iger mladih, da bodo sodelovale vse države hkrati.

“Jutri in v nedeljo na zadnjem krogu Telemach Slovenske nogometne lige bodo nogometaši skupaj s spremljevalčki stopili na igrišče v majicah Plazma Športnih iger mladih, ki 21. maja obeležujejo dan ustanovitve. Nogometna zveza Slovenije in klubi iz prve lige na ta način podpirajo to največjo amatersko športno prireditev v Evropi, s podporo številnih ambasadorjev na področju nogometa, kot so Aleksander Čeferin, Luka Modrić, Aleksandar Kolarov, Edin Džeko in drugi,” je povedal predsednik Plazma Športnih iger mladih, Tevž Korent.

“V 28 letih obstoja so Plazma Športne igre omogočile športno udejstvovanje v različnih športih, vključno z nogometom, več kot 2.700.000 otrokom in mladim na Hrvaškem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Od letos pa Plazma Športne igre mladih potekajo tudi v Sloveniji, kjer otroci že igrajo nogomet v različnih mestih,” je še dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!