Olimpija je našla glavno vratarsko tarčo

Nogomet 18. Jun 202218:00 > 18:33 0 komentarjev
Jan Koprivec je želja Olimpije.

Na nove okrepitve Olimpije še čakamo, eno od prioritetnih igralskih mest, ki ga želijo Ljubljančani zapolniti, pa je vratarsko. Odpisanega Ivana Banića utegne po naših informacijah nadomestiti izkušeni nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant Jan Koprivec, ki je trenutno član sežanskega Tabora.

Kot smo pisali že pred časom, je Ivan Banić po sezoni 2021/22, v kateri si je privoščil številne napake, pri Robertu Prosinečkemu in njegovemu strokovnemu štabu odpisan. Hrvat ima pogodbo z Ljubljančani sicer do konca letošnjega leta.

Takrat smo zapisali tudi to, da se je na trgu znašel nekdanji veliki vratarski up Rok Vodišek, ki je za Olimpijo med letoma 2016 in 2018 že igral. Danes 23-letnemu vratarju, ki je nase opozoril že kot zelo mlad, je namreč potekla pogodba z italijanskim prvoligašem Genoo.

Toda po naših informacijah se pri Olimpiji na Vodiška niso spomnili. Pa tudi, če bi se, v Stožice verjetno ne bi prišel. Obeta se mu namreč nova pogodba v tujini.

Rešitev imajo pred nosom, ampak …

Ob vprašanju o (novem) vratarju Olimpije je treba najprej poudariti, da so Ljubljančani po koncu prejšnje sezone pripeljali 22-letnega Denija Pintola iz Primorja in podaljšali sodelovanje z njegovim vrstnikom in vratarskim kolegom Matevžem Vidovškom. Toda oba gre razumeti kot rezervni opciji.

Zgodba Nejca Vidmarja in Olimpije je verjetno zaključena.

Precej pomembnejše je dejstvo, da ima Olimpija v teoriji še vedno na voljo tudi s svojega nekdanjega kapetana Nejca Vidmarja, ki je v drugi polovici sezone kot posojen član Olimpije igral za Ionikos v prvi grški ligi, pogodbo v Stožicah pa ima še za eno sezono.

Čeprav gre za ljubljenca ljubljanskih navijačev, nekdanjega slovenskega reprezentanta in rekorderja slovenske lige v minutah brez prejetega zadetka, ki po svojem nogometnem življenjepisu zagotovo je ustrezna rešitev, opcij za njegov povratek ob zdajšnjem vodstvu kluba skorajda zagotovo ni.

Tarča je Jan Koprivec

Kdo je torej prava tarča športnega direktorja Mladena Rudonje za zapolnitev vratarskega mesta? Jan Koprivec, vratar Tabora iz Sežane, s katerim so Ljubljančani po naših informacijah že stopili v stik, a za zdaj dogovora še niso dosegli. Lahko pa se zgodi, da ga še bodo. Primorec ima s Sežančani še enoletno pogodbo, a bi ob plačilu določene odškodnine, ki ne bi smela biti previsoka, lahko odšel.

33-letni nekdanji član slovenske reprezentance, v kateri je imel vrsto let vlogo rezervnega vratarja, bi s seboj prinesel veliko izkušenj. Za njim je več kot desetletna kariera v tujini. Povečini jo je preživel v Italiji (Udinese, Bari, Perugia, Cagliari, Gallipoli), kjer je enkrat nastopil tudi v prvi ligi, veliko več pa igral v drugi. Pozneje je redno branil v ciprski prvi ligi (Anorthosis in Pafos), nazadnje pa eno leto preživel kot član Kilmarnocka v prvi škotski ligi.

V Slovenijo, iz katere je v Italijo odšel daljnega leta 2007, se je vrnil pred dvema letoma in od takrat za Tabor odigral 65 prvenstvenih tekem, v katerih je pokazal, da spada med najboljše vratarje v ligi. V prejšnji sezoni je v prvi ligi branil na 36 tekmah in prejel 41 golov.

Kdo bi ga lahko nadomestil v Taboru?

Če bo Koprivec Tabor res zapustil, utegnejo Sežančani rešitev najti v mlademu Alenu Jurci. Nekdanjemu mladincu Maribora, ki je v prejšnji sezoni branil v drugi ligi za Jadran iz Dekanov.

Kot smo že pisali, je bil ta 190 centimetrov visoki vratarski up pred dnevi tudi v igri za prestop v Gorico, s katerim pa se potem ni izšlo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!