Oskar Drobne: Po tekmi sem se opravičil svojim igralcem

Nogomet 7. Mar 202212:00 0 komentarjev
Kot trener Aluminija je Drobne že bil bitke v boju za obstanek. Foto: Aleš Fevžer

Oskar Drobne je z Aluminijem brez zmage že sedem tekem, zdaj pa je doživel še najvišji poraz. Po 0:6 v Stožicah je bil zelo slabe volje in krivdo zvalil nase. O odhodu s klopi kljub temu ne razmišlja in verjame, da lahko zadnjeuvrščeni Kidričani obstanejo med prvoligaši.

Aluminij med prvoligaši nastopa šesto sezono v nizu, a trenutno kaže, da z naslednjo sezono ne bo več tako. Trenutno je zadnjeuvrščeni, še bolj kot to pa skrbi niz tekem brez zmag. Kidričani na novo čakajo že sedem tekem. V Stožicah so upali na vsaj točko, pa doživeli polom. Izgubili so kar z 0:6, kar je seveda njihov najvišji poraz sezone.

“Pogrnili smo na celi črti. Slabi smo bili v dvobojih, postavitvi, prepočasni smo bili. Olimpija je bila boljša v vseh segmentih igre in je zasluženo zmagala. Ne vem, kdaj smo odigrali tako slabo tekmo. Se zgodi …,” je bil po tekmi, ko smo ga pocukali za rokav, nejevoljen njihov trener Oskar Drobne.

Najraje bi jih zamenjal vseh enajst

Kako nezadovoljen je bil s predstavo svojih varovancev, potrjuje tudi nevsakdanja poteza ob polčasu. Takrat je namreč zamenjal kar štiri igralce. “Najraje bi zamenjal kar vseh enajst igralcev, a jih na žalost ne moreš. Zamenjal sem jih štiri, eno menjavo pa sem pustil za primer, če bi šlo kaj narobe in bi se kdo poškodoval,” je povedal o tem.

“Fantom sem po tekmi v garderobi povedal, da se jim opravičujem. Za postavo, sestavo … Opravičil sem se tudi štirim igralcem, ki sem jih na igrišče poslal ob polčasu. Danes enostavno nismo bili pravi. To je moja krivda, prevzemam jo nase. Bomo videli, kaj bo prinesel nov dan,” je odgovornost za hud poraz prevzel 47-letni nekdanji napadalec, ki je na klop Aluminija prišel decembra 2020.

Vprašali smo ga, ali to pomeni, da razmišlja o odstopu, a tako daleč ni šel. “Ne. Ne bom odstopil. Ne vem, zakaj bi. Še vedno smo v igri za obstanek. Zmaga gor ali dol. Če bi že zbiral, potem raje na eni tekmi dobim po riti, če sem potem v igri do konca. Upam, da se bomo iz tega poraza naučili čim več,” pravi Drobne, ki tudi tega, da bi se mu tresel trenerski stolček, ne občuti. “Za zdaj se v klubu še nismo pogovarjali o čemerkoli. Jutri je nov dan. Bomo videli, kaj bo prinesel,” je povedal o tem.

Če ne bi verjel, bi odstopil

Čeprav Aluminiju res ne gre, v Stožicah pa je bil katastrofalno slab, v lovu na obstanek še zdaleč ni odpisan.

Za Taborom, ki je na devetem mestu, zaostaja le dve točki. Prav s Sežančani se bo v morda prelomni tekmi sezone udaril konec tega tedna. Še pred tem Kidričane čaka domači obračun z vodilnim Mariborom.

“Ne gre za najpomembnejšo tekmo, pomembna je vsaka tekma. Meni je žal tudi za današnjo tekmo, ampak enostavno od prvega dotika žoge ni šlo. Olimpija je že, ko je krenila s centra, prišla do kota. Prvi dvoboj ni bil pravi, prva podaja ni bila prava, prvi skok … Nič ni bilo tako, kot bi moralo biti. Toneš, toneš … Olimpija pa se je dvigovala, hitro zabila gol in izkoristila kakovost, ki jo ima,” je z odgovorom na vprašanje, ali je pred Aluminijem najpomembnejši teden sezone, postregel Drobne, ki kljub slabim rezultatom verjame v obstanek.

“Absolutno. Seveda verjamem. Če ne bi, potem bi odstopil,” je v krajšem pogovoru ob robu igrišča, na katerem je doživel najhujši poraz na dozdajšnji trenerski poti, povedal za konec.

Vsi zadetki s tekme Olimpija – Aluminij:

Robert Mudražija za 1:0:

Aljoša Matko za 2:0:

Marin Pilj za 3:0:

Mario Kvesić za 4:0:

Aldair za 5:0:

Mustafa Nukić za 6:0:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!